Jim Lyngvild: Artist Talk

Kom helt tæt på den kreative pulsåre bag udstillingen Vølver, Guld og Guder, når vi inviterer til eksklusiv artist talk med den altid fantastiske Jim Lyngvild.

Dato: 07. april 2022

Tid: 19:00 - 20:00

Sted: Køge Museum

Pris: 225 - 275 kr.

Tag med en tur i Jim Lyngvilds fantastiske og forunderlige hoved, når Køge Museum inviterer til eksklusiv artist talk med den kreative pulsåre bag museets aktuelle vikingeudstilling 'Vølver, Guld og Guder'.

Kyndigt modereret af journalist og husmoderator, Lene Steinbeck, vil du komme med en tur bag facaden i tilblivelsen af udstillingen og Jim kreative væsen. Her vil du blandt andet blive klogere på, hvordan idéer former sig og bliver til virkelighed, hvorfor kreativitet altid har været en del af Jims liv og virke, og hvilke udfordringer der kan være som kreativt menneske i arbejdet med museumsverdenen. Alt sammen pakket ind i fantastiske fortællinger, sjove anekdoter og finurlige betragtninger.

Billetten inkluderer foruden adgang til artist talken også eksklusiv adgang til Vølver, Guld og Guder-udstillingen fra klokken 18.00-19.00, velkomstbobler og en let tapasanretning (serveres indtil klokken 18.45).

Køb et årskort og spar næsten 20%

Med et årskort til Museum Sydøstdanmark sparer du næsten 20% på din billet til artist talken. Årskortet giver desuden ubegrænset adgang til alle vores museer, rabat i butik, restaurant, café og meget mere. Læs om alle fordelene ved et årskort her.

Praktisk info

Adresse: Køge Museum, Nørregade 4, 4600 Køge
Mødested: 2. sal på Køge Museum (bemærk, at vi ikke har elevator)
Dato: 07. april 2022
Tidspunkt: 19.00 - 20.00 (adgang til udstillingen fra 18.00)
Alm. billetpris: 275 kr.
Køge Museumsforening billetpris: 265 kr.
Årskortholder billetpris: 225 kr.

Der er et begrænset antal pladser til arrangementet. Eventuelt overskydende billetter sælges i døren på arrangementsdagen. Vi kan ikke garantere, at der er billetter i overskud, når du ankommer. Derfor anbefaler vi, at du køber dine billetter i forsalg, så du er sikker på, at du ikke møder op forgæves.

"Ambitionen med Køge Museum er at gøre det til det førende sted for debat, dialog og vidensdeling af den nyeste og mest aktuelle vikingeforskning"

- Eventchef, Kristoffer Rosner Rydahl

Debat-program

03.03.2022: Vikingernes guder
Hvad ved vi egentlig om vikingetidens guder? Og hvad ved vi ikke? Kom til talk med religionshistoriker, Jens Peter Schjødt, når vi stiller skarpt på emnet og diskuterer sagen.

17.03.2022: Farvel til vikingetiden?
Findes vikingetiden overhovedet? Eller er det på tide at vinke farvel? Vi diskuterer sagen med historiker, Anders Lundt, og forskningschef på Vejlemuseerne, Mads Ravn.

07.04.2022: Artist talk med Jim Lyngvild
Kom helt tæt på den kreative pulsåre i udstillingen Vølver, Guld og Guder, når vi inviterer til eksklusiv artist talk med den altid fantastiske Jim Lyngvild.

21.04.2022: Aktiviteterne i stormandens hal
Kom helt tæt på aktiviteterne i stormandens hal, når vi inviterer til talk og samtale sammen med Ph.d. og seniorforsker på Nationalmuseet, Mads Dengsø Jessen.

05.05.2022: Var Borgring et PR-stunt?
Var Borgring bare et stort PR-stunt? Eller er det noget nonsens at påstå? Kom forbi når vi diskuterer sagen med forskningschef på Museum Sydøstdanmark, Jens Ulriksen.

19.05.2022: Fra asatro til kristendom
Bliv klogere på overgangen fra asatro til kristendom, når vi stiller skarpt på emnet og inviterer til talk og samtale med P.hd. i religionshistorie, Sophie Bønding.

09.06.2022: Guld eller grå-brun?
Var vikingetiden kun guld, sølv og smukke genstande? Eller var den måske også lidt mere grå-brun? Det stiller vi skarpt på til talk med Ph.D. i arkæologi, Anna Severin Beck.

08.09.2022: Vikingernes langskibe
Tag på togt sammen med Ph.D. og forskningskoordinator på Vikingeskibsmuseet, Morten Ravn, når vi sætter spot på vikingernes langskibe, besætningsorganisation og kommunikation om bord.

29.09.2022: Vikingernes billedverden
Træd ind i vikingernes billed- og forestillingsverden, når vi sammen med Ph.D., Theresa Østergaard Pedersen, inviterer til talk om vikingerenes billeduniverser, religiøse forestillinger og kosmologi.

06.10.2022: Runernes magi
Kom med Ph.D. og seniorforsker på Nationalmuseet, Lisbeth Imer, på en rejse til runernes indre og bliv klogere på runernes magi sammen med Danmarks nok største rune-ekspert.

27.10.2022: Stålalder eller vikingetid?
Bør vikingetiden hedde stålalderen? Vi diskuterer sagen, når vi inviterer til debat mellem lektor på Københavns Universitet, Henriette Syrach, og forskningschef på Museum Sydøstdanmark, Jens Ulriksen.

03.11.2022: Kønsproblematikker i vikingetidens mytologi
Hvorfor kender vi mange flere guder af hankøn end gudinder? Hvilken rolle spiller seksualiteten i mytologien? Og var Odin pervers? Kom forbi når vi diskuterer sagen med religionshistoriker, Jens Peter Schjødt.

Velkommen til vikingernes verden

Velkommen til Vølver, Guld og Guder.

Glæd dig til at tage med på en rejse til vikingetidens myter,
mysterier og mytologi, når vi slår dørene op til en verden af
forskning, debat og tolkninger.

Se flere arrangementer

Er du klar til flere spændende talks, debatter og samtaler om vikingetiden?

Stormandens hal

Kom helt tæt på aktiviteterne i stormandens hal, når vi inviterer til talk med Ph.d. og seniorforsker, Mads Dengsø Jessen.