Køge Nord beboerdage // 03.06

Kom til beboerdage og prøv kræfter med arkæologi udgravninger, sang, dans, bål og historiefortællinger.

Dato: 03. juni 2023

Tid: 13:00 - 19:00

Sted: Museum Sydøstdanmark

Pris: Gratis adgang

Foråret er over os og vi byder det hjerteligt velkommen med masser af arkæologi, bål, snobrød, sang, dans og historiefortælling! 

Køge Museum, Kulturfuglen og Ølsemagle Kirke har slået sig sammen om at arrangere fire beboerdage for alle jer, som bor i Køge Nord og omegn. Arrangementerne foregår på følgende fire datoer og består af et eftermiddags- og et aftenprogram:

22. april, 13.00 - 19.00
29. april, 13.00 – 19.00

27. maj, 13.00 – 19.00
3.juni, 13.00 – 19.00

EFTERMIDDAGSPROGRAM KL. 13.00 – 16.30:

Har du en have, som skal klargøres til sommersåning, nye udbygninger til huset – eller måske du bare er nysgerrig på, hvad der gemmer sig under jordens overflade? Så meld dig til som have-sponsor på én eller flere af beboerdagene!

Som have-sponsor får du og din familie mulighed for at lave en arkæologisk udgravning i jeres egen have i samarbejde med Stefanie Langaa og Anna S. Beck, arkæologer og forskere på Køge Museum, samt andre garvede arkæologer fra Museum Sydøstdanmark.

Udgravningerne indgår i et større forskningsprojekt, som omhandler arkæologiske udgravningers betydning for det danske samfund. 

Have-arkæologi:

- Vi udgraver og undersøger i fællesskab 1 kvadratmeter af din have. Hvis I er mange med på udgravningen, eller hvis du vil have undersøgt et større område, kan det sagtens arrangeres.

- Vi sørger for alt udgravningsudstyr – I skal blot hoppe i arbejdstøjet og medbringe godt humør!

- Græstørv bliver gravet af således, at det kan lægges på den udgravede kvadratmeter igen, når hullet er blevet genopfyldt. Vi efterlader altså ikke et hul i din have, men sørger for at dække det pænt til igen. 

- Hvis du har lyst, kan udgravningen foregå som et åbent arrangement, hvor skolekammerater, kollegaer, naboer og venner kan deltage. 

Tilmelding som have-sponsor til udgravningerne kan ske via:

Mail: stje@museerne.dk
Telefon: +45 60542653

AFTENPROGRAM KL. 17.00 – 19.00:

Bål, snobrød, musik og højtlæsning ved Den Grønne Kile. 

Vi inviterer til hyggeligt samvær på Køge Nord parcelhuskvarters’ grønne kile. Kulturfuglen står for bål i bålfad til denne aften og medbringer snobrødsdej og pølser. Vi samles alle rundt om bålet, hvor Jacob Kobbernagel fra Køge Bibliotek stå for højtlæsning af spændende vikingesagn og Jesper Gøthe vil spille guitarmusik for os. 

Her vil selvfølgelig også være rig mulighed for at snakke om dagens arkæologiske udgravninger og dele oplevelser med hinanden. Tag gerne campingstole og tæpper med for hygge-optimering!

 

Tilmelding til aftenprogrammet er ikke nødvendigt og deltagelse er gratis!

Praktisk info

Adresse: Rishøjvej 7, 4600 Køge
Dato: 22.04 // 29.04 // 27.05 // 03.06 // 
Tidspunkt: 13.00 - 19.00 
Gratis adgang 

Velkommen til vikingernes verden på Køge Museum

Velkommen til Vølver, Guld og Guder.

Glæd dig til at tage med på en rejse til vikingetidens myter,
mysterier og mytologi, når vi slår dørene op til en verden af
forskning, debat og tolkninger.

Se flere arrangementer

Er du klar til flere spændende talks, debatter og samtaler om vikingetiden?

Bliv klogere på Vølverne

Hvordan udspillede livet sig for tusind år siden? Rigtig meget efterlader næsten ingen spor – skikke, traditioner, tanker, tro, vaner. Derfor er hvert fund blot en lille brik i et meget stort puslespil, der nok aldrig kan samles fuldstændigt. Det kræver fortolkninger og forestillinger at gendanne de manglende brikker, og arkæologerne kan være rygende uenige om, hvordan en brik skal se ud, eller om den skal vende den ene eller den anden vej.