Strøby Graven omvisning // 18.05

Hør om Strøby Graven, en af danmarks ældste mordgåder og lad dig rive med, når vi graver i historien

Dato: 18. maj 2023

Tid: 14:00 - 15:00

Sted: Køge Museum

Pris: Gratis adgang

Hør om Danmarks ældste mordgåde 

Bliv revet med, når frivillig museumsformidler, Marie Holst, graver i historien med fortællingen om den mystiske Strøby Grav. Hvordan blev den fundet? Hvem er det der ligger i graven?
I 1986 blev der fundet et af de mest spektakulære fund fra jægerstenalderen i en parcelhushave i Strøby Egede. Otte mennesker blev for ca. 7.000 år siden stedt til hvile i den samme grav, anlagt midt på en stor boplads, der lå beskyttet, hvor Tryggevælde å løber ud i Køge Bugt. Analyser af graven fortæller en spændende historie om ritualer, familie og køn i stenalderen.
Få fortællingen ved graven, der er udstillet på Køge Museum. Der er gratis adgang til graven gennem museumshaven. Tilmelding er ikke nødvendigt. 

Praktisk info

Adresse: Køge Museum
Dato: 18.05 // 29.05
Tidspunkt: 14.00 - 15.00 
Gratis adgang 

Velkommen til vikingernes verden på Køge Museum

Velkommen til Vølver, Guld og Guder.

Glæd dig til at tage med på en rejse til vikingetidens myter,
mysterier og mytologi, når vi slår dørene op til en verden af
forskning, debat og tolkninger.

Se flere arrangementer

Er du klar til flere spændende talks, debatter og samtaler om vikingetiden?

Bliv klogere på Vølverne

Hvordan udspillede livet sig for tusind år siden? Rigtig meget efterlader næsten ingen spor – skikke, traditioner, tanker, tro, vaner. Derfor er hvert fund blot en lille brik i et meget stort puslespil, der nok aldrig kan samles fuldstændigt. Det kræver fortolkninger og forestillinger at gendanne de manglende brikker, og arkæologerne kan være rygende uenige om, hvordan en brik skal se ud, eller om den skal vende den ene eller den anden vej.