Vikingernes langskibe

Tag på togt sammen med Ph.D. og forskningskoordinator på Vikingeskibsmuseet, Morten Ravn, når vi sætter spot på vikingernes langskibe, besætningsorganisation og kommunikation om bord.

Dato: 08. september 2022

Tid: 16:30 - 17:30

Sted: Køge Museum

Pris: 50 - 85 kr.

Vikingetidens langskibe bliver ved med at fascinere os, og deres formål synes nærmest endeløse. I vikingetiden fungerede de nemlig både som et symbol på politisk og militær magt samt som forudsætning for søtransport og katalysator for kammeratskab og samhørighed ligesom at meget også tydede på, at de skibene spillede en væsentlig rolle for datidens religion.

Sammen med Ph.D. og forskningskoordinator på Vikingeskibsmuseet, Morten Ravn, stiger vi ombord på vikingernes langskibe, når blikket vendes mod, hvordan vikingerne organiserede sig- og kommunikerede ombord på langskibene.

Talken vil bestå af et oplæg fra Morten samt en række mindre fysiske øvelser, der illustrerer, hvordan det havde været at være ombord på skibene dengang, og hvorfor det var altafgørende med en veltrænet og velorganiseret besætning ombord på skibet.

Efter oplægget åbnes der op for spørgsmål, debat og dialog til Anna og blandt publikum. Her må alle blande sig, og ingen spørgsmål eller betragtninger er dumme. Det er nemlig forskningen at få et skud "Hvad nu hvis...?" eller "Hvorfor nu det...".

Så mød op, lyt, lær, deltag, tal og lad os sammen blive klogere.

10% rabat på entrébilletten til Køge Museum

Når du viser din debat-billet i døren, får du 10% rabat på entrébilletten til Køge Museum på samme dag som samtalen foregår. Så kan du nå at klæde dig godt på, inden aftenens debat. Rabatten kan kun fås ved fysisk fremmøde på Køge Museum.

Praktisk info

Adresse: Køge Museum, Nørregade 4, 4600 Køge
Mødested: 2. sal på Køge Museum (bemærk, at vi ikke har elevator)
Dato: 08. september 2022
Tidspunkt: 16.30 - 17.30 (døre åbner 16.00 og lukker 16.25)
Alm. billetpris: 85 kr.
Køge Museumsforening billetpris: 75 kr.
Årskortholder billetpris: 50 kr.

Der er et begrænset antal pladser til arrangementet. Eventuelt overskydende billetter sælges i døren på arrangementsdagen. Vi kan ikke garantere, at der er billetter i overskud, når du ankommer. Derfor anbefaler vi, at du køber dine billetter i forsalg, så du er sikker på, at du ikke møder op forgæves.

"Ambitionen med Køge Museum er at gøre det til det førende sted for debat, dialog og vidensdeling af den nyeste og mest aktuelle vikingeforskning"

- Eventchef, Kristoffer Rosner Rydahl

Debat-program

08.09.2022: Vikingernes langskibe
Tag på togt sammen med Ph.D. og forskningskoordinator på Vikingeskibsmuseet, Morten Ravn, når vi sætter spot på vikingernes langskibe, besætningsorganisation og kommunikation om bord.

29.09.2022: Vikingernes forestillingsverden
Træd ind i vikingernes billed- og forestillingsverden, når vi sammen med Ph.D., Theresa Østergaard Pedersen, inviterer til talk om vikingerenes billeduniverser, religiøse forestillinger og kosmologi.

06.10.2022: Runernes magi
Kom med Ph.D. og seniorforsker på Nationalmuseet, Lisbeth Imer, på en rejse til runernes indre og bliv klogere på runernes magi sammen med Danmarks nok største rune-ekspert.

27.10.2022: Stålalder eller vikingetid?
Bør vikingetiden hedde stålalderen? Vi diskuterer sagen, når vi inviterer til debat mellem lektor på Københavns Universitet, Henriette Syrach, og forskningschef på Museum Sydøstdanmark, Jens Ulriksen.

03.11.2022: Kønsproblematikker i vikingetidens mytologi
Hvorfor kender vi mange flere guder af hankøn end gudinder? Hvilken rolle spiller seksualiteten i mytologien? Og var Odin pervers? Kom forbi når vi diskuterer sagen med religionshistoriker, Jens Peter Schjødt.

Velkommen til vikingernes verden

Velkommen til Vølver, Guld og Guder.

Glæd dig til at tage med på en rejse til vikingetidens myter,
mysterier og mytologi, når vi slår dørene op til en verden af
forskning, debat og tolkninger.

Se flere arrangementer

Er du klar til flere spændende talks, debatter og samtaler om vikingetiden?

Vikingernes forestillingsverden

Senere på året sætter vi billetter til salg til andet halvårs talks og debatter i Køge Museums nye foredragssal. Glæd dig bl.a. til talk om vikingerenes billeduniverser, religiøse forestillinger og kosmologi.