Vikingernes påskefortællinger

Få en historisk oplevelse på Køge Museum, når frivillig historieformidler, Marie Holst, læser op af påskefortællingerne i digtet "Heliand", som det måske havde været fortalt for vikingerne. 

Dato: 09. april 2022

Tid: 13:00 - 14:30

Sted: Køge Museum

Pris: Alm. museumsentré

Lørdag den 9. april klokken 13.00 og igen klokken 14.00 kan du på Køge Museums 2. sal høre oplæsning, som det måske havde været fortalt for vikingerne, når frivillig historieformidler, Marie Holst, læser op af påskefortællingerne i digtet "Heliand".

Ansgar, der kom som missionær til Danmark i begyndelsen af det 9. århundrede, har måske kendt til denne tekst, der i dag kaldes "Heliand". Den oprindelige tekst er skrevet på oldsaxisk, som var et sprog, der lå nært datidens danske. Det er en sammenblanding af evangelietekster og fortalt på en måde, så vikingerne kunne genkende noget fra deres egen kultur. Her tales om både borge og høvdinge.

Det er gratis at høre oplæsningen, der foregår ved scenen på museets 2. sal, og der kræves ikke særskilt billet hertil så længe almindelige museumsentré er betalt.

 

Super hyggeligt museum i en fantastisk flot og gammel historisk bygning. Så den flotte udstilling bl.a. med Jim Lyngvild fantastiske Vølvebilleder. Museet er virkelig et besøg værd efter min mening

- J. Hagelskær

Praktisk info

Adresse: Køge Museum, Nørregade 4, 4600 Køge
Sted: 2. sal
Dato og tidspunkt: 9. april kl. 13.00-13.20 og 14.00-14.20
Pris: Alm. museumsentré - ingen forhåndsreservation nødvendig

Vølver, guld og guder

Vi har omdannet Køge Museum til et eksperimenterende rum for debat og vidensdeling. I samarbejde med Jim Lyngvild har vi lavet en udstilling, der fortolker overgangen fra asatro til kristendom.

Vikingedebatter og -talks

Historien kræver spekulationer, ideer og fortolkning. Derfor har vi på museets øverste etage indrettet en ny foredragssal, hvor vi inviterer til talks og debatter.

Aktiviteterne i stormandens hal

Kom helt tæt på aktiviteterne i stormandens hal, når vi inviterer til talk og samtale sammen med Ph.d. og seniorforsker på Nationalmuseet, Mads Dengsø Jessen.