Fernisering - Vævekunst på Køng Museum

Dato: 28. august 2021

Sted: Køng Museum

Hvad kan jeg opleve?

Kom til fernisering på Køng Museum på efterårets udstilling VÆVEKUNST i store formater.

Det er en mangeårig tradition, at Køng Museum viser nogle af Danmarks store vævere på museets efterårsudstilling. I år udstiller Berthe Forchammer og Martin Nannestad Jørgensen billedkunst i store formater. De har det til fælles, at de begge eksperimenterer med nye materialer og nye vævemetoder på computeren, ligesom de begge arbejder med kirketekstiler.

I anledning af efterårsudstillingen inviterer Køng Museum til fernisering lørdag den 28. august klokken 12:00-16:00.

Berthe Forchammer er uddannet håndvæver med speciale i kirketekstiler. Der vises skitser, prøver og foto af projekt af korudsmykning til Ølsted Kirke udført i 2019. Desuden har hun arbejdet med vævning med computerstyring. I billedtæppet "Pixel", viser hun, hvordan hun har arbejdet med pixelering af et foto af høstanemoner. En pixel er samtidig en metafor for en aktiv tråd på en computerskærm. Tæppet er således vævet på en computerstyret skaftevæv i 4 lag hør. Pixelering opstår, når man bevæger dig foran tæppet og fornemmer, at billedet flimrer.

Martin Nannestad Jørgensen er uddannet væver fra kim Navers værksted i 1980. Hans vævede billeder er alle fladvævede, som er den enklest mulige væveteknik. Materialerne er ramie- og hørgarner, som er specielt udviklet og fremstillet i Kyoto i Japan. Skitserne udvikles på computer. Tæt på opfattes overfladen pixeleret, og den vævede karakter er tydelig. Langt fra samles udtrykket til et billede, hvor kun farvernes intensitet afslører, at det er en vævning. Martin Nannestad Jørgensen har desuden stået for udsmykningen i mange kirker, blandt andet Trinitatis Kirke, Herlufsholm Kirke og kirketekstiler til Rungsted Kirke.

Dato og tid: Lørdag den 28. august, klokken 12:00-16:00
Adresse: Køng Museum, Bygaden 27, 4750 Lundby
Læs mere på: www.koengmuseum.dk

Udstillingen er åben fra den 28. august til den 24. oktober 2021.

Køng Museum har åben lørdage og søndage fra 12-16, men åbner gerne på andre ugedage for grupper.