Fernisering - Vævekunst på Køng Museum

Sted: Næstved Museum

Hvad kan jeg opleve?

Kom til fernisering på Køng Museums udstilling: Svævende Tekstiler

Køng Museums sommerudstilling byder på sanselige oplevelser, idet store baner af svævende tekstile værker vil være ophængt frit i rummene, så de kan betragtes fra alle sider. Det vil være en dejlig sommeroplevelse at gå rundt i Køng Museums smukke udstillingsrum og se de udstillede værker, som er fremstillet af to spændende tekstilformgivere, Lene Thomasen og Helle Rude Trolle.

I anledning af efterårsudstillingen inviterer Køng Museum til fernisering lørdag den 18. juni klokken 12:00-16:00.

Lene Thomasen – vild med tekstiler.
Til denne udstilling på Køng Museum har hun samlet en række værker både nye og tidligere viste, der viser den forførende lethed i tekstiler, som hun er så optaget af. Det bliver sat i spil med forskellige kvaliteter, mønstre og farver, så der opstår en dialog mellem beskueren og tekstilerne.
Den røde tråd i hendes arbejde er fascinationen af mødet mellem tekstiler, mønstre, rum og lyset. Det er et evigt studie, hun konstant kan udforske. I arbejdet med formgivning er det primære at arbejde med æstetik, materiale, design, form og bæredygtighed som de bærende elementer. Det er kendetegnende for Lene Thomasen i alle sammenhænge både i bestillingsopgaver, og når der ligger spirende ideer på tegnebrættet til en kommende udstilling.
Lene Thomasen er tekstilformgiver med speciale i tekstiltryk og uddannet fra Designskolen i Kolding.

Helle Rude Trolle
er tekstilformgiver og væver, uddannet fra Designskolen i Kolding, hvor hun også har været værkstedsleder og underviser i en årrække. Hun arbejder med kunstneriske udsmyknings- og udstillingsprojekter, ligesom hun underviser i sit fag – senest på Det kongelige Akademi, København, Via i Herning, Rødding- og Skals Højskoler samt Penland School of
Craft, USA.
Helle Rude Trolle er optaget af at undersøge de mange muligheder, de vævede teknikker indeholder. Konstruktionen af lodrette og vandrette tråde er kilde til evig inspiration. Helle Rude Trolle arbejder ofte i flere lag og dimensioner. Hun arbejder både på analoge og digitalt styrede væve. Gerne med afsætning og inspiration i naturens fænomener – som regn, sol og himlens uendelige blå.
På udstillingen vises en række af Helle Rude Trolles værker. Desuden vises værker, som er udført i samarbejde med den unge væver Rosa Lutzen, uddannet på Det kongelige Akademi, Arkitektur, Design og Konservering.

Dato og tid: Lørdag den 18. juni, klokken 12:00-16:00
Adresse: Køng Museum, Bygaden 27, 4750 Lundby
Læs mere på: www.koengmuseum.dk

Udstillingen åbner den 18. juni og slutter den 14. august.
Museet er åbent lørdage og søndage fra kl. 12-16, men åbner gerne for omvisninger på andre ugedage.