Fortidsmindedag - Megalitter og vandmøllespor ved Langebæk

Interesserer du dig for danmarkshistorien? Så tag med ud på besøg på et vores mange, fantastiske fortidsminder, når Museum Sydøstdanmark tager historieinteresserede gæster med til jættestuerne ved Langebæk

Dato: 22. april 2023

Tid: 13:00 - 14:30

Sted: Museum Sydøstdanmark

Pris: Gratis

Oplev megalitter og vandmøllespor ved Langebæk

De arkæologiske museer i Danmark og Slots- og Kulturstyrelsen afholder i slutningen af april årets ’Fortidsmindedag’. Formålet er at lokke danskerne ud i by og land for at øge kendskabet og interessen for danmarkshistorien via et besøg på et af vores mange, fantastiske fortidsminder.

På gåturen til fredede fortidsminder, der normalt ikke er offentlig adgang til, skal vi se spor fra Langebækgårds vandmølle og tre jættestuer. Den særlige beskyttelse af fortidminder begyndte fra Statens side for mere end 200 år siden - samtidigt med reformer, som der også er spor af i landskabet.

Alt foregår udendørs, og ved regn kan gummistøvler være en fordel. 

Alle er velkomne, og det er gratis at deltage. Tilmelding er ikke nødvendig, mød blot op til foredraget. 

Praktisk info

Mødested: Langebækgårdsvej mellem nr. 4 og nr. 6 
Dato: 22. april
Tidspunkt: kl. 13.00-14.30
Pris: Gratis

Turen foregår til fods og gennemføres uanset vind og vejr, så længe dette vurderes forsvarligt. Medbring derfor tøj og sko til lejligheden.

Besøg Møns Museum

Her kan du i ro og mag vandre gennem vores egns spændende historie igennem 12 fantastiske fortællinger fra oldtiden til idag.

Gå på opdagelse i Museum Sydøstdanmarks kalender

Snør vandreskoene og på på Camønoen