Museer tager kampen op mod dårlig livskvalitet.

Museum Sydøstdanmark har siden 2015 samarbejdet med Museum Lolland-Falster og Østsjællands Museum om at øge livskvaliteten hos medborgere i sårbare situationer. Det er sket i projektet Kulturland med Kulturregion Storstøm i ryggen. Og indsatsen har virket. Vi er kommet i kontakt med gæster, som ellers ikke plejer at komme på museerne. 80-90% af de adspurgte, voksne gæster i Kulturland oplever øget livskvalitet.

I Kulturland sætter man sin situation på pause for en stund og lader natur- og kulturarv bære dagen. Her kan man "glemme sig selv ind i kulturen." Aktiviteterne i Kulturland er et supplement til de tilbud, det etablerede system ofte tilbyder. Og det bliver modtaget godt i de kommuner, foreninger og på de skoler, projektet samarbejder med.

Den 22. november bliver resultaterne præsenteret på Kulturregionens årsmøde. Og fra den 23. november arbejder Kulturlandsholdet på de tre museer videre med at forankre Kulturland, så projektet også får værdi i fremtiden.

Læs mere og hent forskningsrapporten på www.kulturland.nu