Nyheder fra museerne

Danmarks Borgcenter
10.10.18

En sjælden vikingering er landet på Danmarks Borgcenter

Fanget på en fiskekrog af den lokale lystfisker Jacob Schomann ligger et af de meget spektakulære og sjældne fund fra vikingetiden nu på Danmarks Borgcenter i Vordingborg. Fundet vidner om, at vikingerne var her. Og det er et af det sidste årtis aller vigtigste fund fra den tid.  Kom og se den i efterårsferien - hvor der i øvrigt er skruet helt op for familehyggen på den gamle borg med aktiviteter for hele familien.  Læs mere om vikingeringen her.
MSD
06.12.18

Ny bog om Vester Egesborg til forudbestillingsjulepris.

Vi har et dejligt juletidbud til jer. Vores forskningsleder Jens Ulriksen har skrevet en ny bog: VESTER EGESBORG En anløbs- og togtsamlingsplads fra yngre germansk jernalder og vikingetid på Sydsjælland. Bogen udkommer den 14. december. Men kan indtil da bestilles til en skarp særpris. Vi synes selv, det er en virkelig god julegaveidé til folk, som godt vil kende deres lokalområde.
Kulturland
22.11.18

Museer tager kampen op mod dårlig livskvalitet.

Museum Sydøstdanmark har siden 2015 samarbejdet med Museum Lolland-Falster og Østsjællands Museum om at øge livskvaliteten hos medborgere i sårbare situationer. Det er sket i projektet Kulturland med Kulturregion Storstøm i ryggen. Og indsatsen har virket. Vi er kommet i kontakt med gæster, som ellers ikke plejer at komme på museerne. 80-90% af de adspurgte, voksne gæster i Kulturland oplever øget livskvalitet.