Nyheder fra museerne

MSD
28.05.18

Museerne i Museum Sydøstdanmark hylder frivillig indsats!

Fra tid til anden vurderer Kulturstyrelsen de statsanerkendte museers tilstand, formåen og drift. Og her scorer Museum Sydøstdanmark topkarakter. Under museets hat er mange forskellige slags huse og udstillinger, med vidt forskelligt kulturhistorisk indhold, driftssituation, beliggenhed og målgruppe. Og "det er godt, at der findes så mange forskellige tilbud til mange forskellige målgrupper og museumsinteresserede," siger Museum Sydøstdanmarks direktør Keld Møller Hansen.
MSD
11.06.18

Hvad hylans har museer med Roskilde Festival at gøre?

Det kommer der et svar på her. Men først lige en forklaring. Når vi kloger os på museerne er det faktisk for at skabe en solid baggrund for alt det, vi fortæller vores gæster om. Både i vores udstillinger, når vi inviterer til foredrag og markeder. Og også når vi involverer os i det moderne samfund. For det gør vi. 
MSD
13.06.18

3. Verdenskrig på Lolland Falster og Sydsjælland

Østtyskerne planlagde krig på Lolland Falster og Sydsjælland. Museum Sydøstdanmark har nu spionbillederne, der beviser det. Billederne er mange og de blev taget med henblik på at lave præcise planer om angreb. Billederne er et godt eksempel på, hvordan ny viden til kommer til via museer og også et eksempel på, hvordan museer kan være med til at forklare, hvad der sker omkring os. Også i det moderne nyhedsflow.  Vi har i alt 134 fotos, som vi naturligvis gemmer.