Nyheder fra museerne

Kulturland
17.07.17

Kan museerne booste livskvaliteten?

Kulturland er et stærkt samarbejde mellem Museum Lolland Falster, Østsjælllands Museum og Museum Sydøstdanmark. Missionoen er, ganske enkelt, at endnu flere børn og voksne får øjenene op for det fællesskab der er i at besøge museer. Når det så er sagt, skal museerne også blive endnu bedre til at modtage og tilbyde oplevelser til alle. Og det er præcis det, vi arbejder på i Kulturland. 
Danmarks Borgcenter
24.02.17

Jagten på vikingerne starter i Vikingernes Metropol

Vikingernes Metropol Det oplagte sted at begynde jagten på vikingerne er på Danmarks Borgcenter. Lige nu kan man her se udstillingen "Vikingernes Metropol" om Haithabu – eller Hedeby, som vi kalder den på dansk. Det er tale om en udstilling i verdensklasse med helt unikke genstande fra Hedeby-museet ved Slesvig sat ind i en helt ny sammenhæng og scenografi på Danmarks Borgcenter.
Alle lokationer
23.02.17

Historier om Sydøstdanmark

2017 er udråbt som Historiens År. DR satte alle sejl til, da en nyproduceret Danmarkshistorie i foråret rullede over tv-skærmene. Nu er det tid til at anden halvdel af serien sendes og det bliver i den bedste sendetid lørdag aften kl. 20.00. Over hele landet vil fortiden bliver markeret og fejret med nye udstillinger, skæve tiltag, diskussion og debat. På Museum Sydøstdanmark synes vi, at historien skal opleves der, hvor den skete!