Nyheder fra museerne

MSD
19.02.19

Museum Sydøstdanmark har åbnet Danmarks mest lærervenlige skoletjeneste.

Først i februar lancerede Museum Sydøstdanmark en ny, online, landsdækkende skoletjenesteportal med gratis undervisningsmateriale og formidlingsforløb. Siden fusionen i 2013 har museet fokuseret på at modernisere skoletjenesten og vi er det første museum, som tilbyder landsdækkende skoletjeneste. Museets skoletjeneste er populær. I 2017 var der besøg af omkring 4000 elever. Nu bygger museet videre på erfaringerne og åbner en helt ny skoletjenesteportal, som styrker undervisningsplaner og innovation i Folkeskolen. Nem adgang til klassikerne
Køge Museum
21.12.18

Skibsvraget i Køge på top ti over årets arkæologiske fund

Slots- og Kulturstyrelsen har offentliggjort årets top ti over arkæologiske fund. Og der står skibsvraget i Køge på listen som nr. fire. Skibsvraget trak internationale overskrifter, da det blev fundet i sommeren 2018 og nu er vraget altså sejlet direkte ind på arkæologiens top ti, som både indeholder en kultbygning med ofringer af våben og guld, mord og intriger, ildspåsættelse, Københavns ældste kirkegård. Og altså skibsvraget. Listen giver et overblik over sider af danmarkshistorien, som endnu ikke er skrevet ind i historiebøgerne.
MSD
12.12.18

CulturePoint: Fine tilbud og rabatter på kulturoplevelser

CulturePoint er et fællesskab samlet i en app og en hjemmeside, som giver kulturinteresserede adgang til oplevelser, særtilbud og rabatter på museer og kulturinstitutioner, kulturen i naturen, restauranter og overnatninger på Lolland, Falster, Møn og Sydsjælland. CulturePoint kan også bruges til at få inspiration til, hvad man kan opleve, herunder information om arrangementer, begivenheder og kulturattraktioner. Hvordan virker det?