Fortidsmindedag - Nyfunden langhøj ved Borup Ris

Interesserer du dig for danmarkshistorien? Så tag med ud på besøg på et vores mange, fantastiske fortidsminder, når Næstved Museum tager historieinteresserede gæster med til den nyfundne langhøj ved Borup Ris.

Dato: 23. april 2022

Tid: 10:00 - 11:30

Sted: Næstved Museum

Pris: Gratis

De arkæologiske museer i Danmark og Slots- og Kulturstyrelsen afholder i slutningen af april årets ’Fortidsmindedag’. Formålet er at lokke danskerne ud i by og land for at øge kendskabet og interessen for danmarkshistorien via et besøg på et af vores mange, fantastiske fortidsminder.

På Sydsjælland kan du i selskab med Næstved Museum og arkæolog, Henrik Høier, komme med til en af egnes skønne skove. På besøget vil du blive klogere på den nyfundne langhøj ved Borup Ris og bl.a. høre om det nye fund, om dyssens og megalitgravens udvikling og om det samfund, disse fungerede i.

Alle er velkomne, og det er gratis at deltage.

10% rabat på entrébilletten

Vil du også besøge historien på Næstved Museum? Så giver vi 10% rabat på entrébilletten til museet samme dag som denne tur foregår, hvis du viser din turbillet til vores museumsværter i receptionen.

Udsnit af reliefkortet over området. © KMS.

Udsnit af reliefkortet over området. © KMS.

Parti af langhøjens vestlige randstenskæde set fra nord d. 12.10.20. Foto H.H.

Parti af langhøjens vestlige randstenskæde set fra nord d. 12.10.20. Foto H.H.

Praktisk info

Dato: 23. april
Tidspunkt: kl. 10-11.30
Pris: Gratis
Mødested: P-pladsen, der ligger på højre hånd inde i skovstykket, når man kommer fra Fuglebjergsiden, S/V (se billede)

Turen foregår til fods og gennemføres uanset vind og vejr, så længe dette vurderes forsvarligt. Medbring derfor tøj og sko til lejligheden.

Der er et begrænset deltagerantal på turen. Vi anbefaler derfor, at du ”køber” din billet via knappen nu.

Velkommen til Næstved Museum

Næstved Museum er oplevelser og historiefortælling for alle aldre - tag familien med og oplev middelalderbyens historiske udvikling.