Praktisk info

Retningslinjer
I forbindelse med COVID-19 kan du læse retningslinjer for dit besøg på siden her

Adresse

Næstved Museum
Ringstedgade 4
4700 Næstved
naestvedmuseum@museerne.dk

Åbningstider

  Mandag-fredag 11:00-16:00  
  Lørdag 10:00-15:00  
  1. søndag i hver måned 10:00-15:00  
  Helligdage 10:00-15:00*  
     
  *Museet er lukket 1. januar samt 24.-, 25.-, 26.-, og 31. december


Priser

Der er gratis adgang til museets have ved Helligåndshuset. Her er I også velkomne til at spise jeres medbragte mad.

Voksne Kr. 40,-
Børn (op til 18 år) Gratis
Grupper over 10 personer, pr. gæst Kr. 35
Medlem af  Næstved Museumsforening Gratis
Skoleklasser og institutioner i Næstved Kommune Gratis

 

 

 

 

 

Børn under 14 år må kun besøge museets udstillinger sammen med en voksen.

Medlem af museumsforening

Er du medlem af en af Museum Sydøstdanmarks museumsforeninger, får du udover rabat på entre, også 10% i rabat i butikken. 

Transport & Parkering

Det er nemt at komme til Næstved Museum, uanset hvor du kommer fra og hvilket transportmiddel du foretrækker:

Med tog

Tag regionstoget eller regionaltoget til Næstved station.

Vil du besøge Boderne. Gå over Farimagsvej ad Købmagergade til Skt. Peders Kirkeplads, drej til højre og så ligger vi i det store røde hus ved kirken.

Vil du besøge Helligåndshuset. Gå over Farimagsvej ad Købmagergade. Drej til højre ad Ramsherred til Hjultorv. Drej til højre ved Hjultorv ad Ringstedgade og så ligger vi i den store middelalderbygning med gavl mod gaden, på højre side.

Med bus

Du kan tage linje 480A, 570, 603,640,670,680, 620R eller 630R til Næstved station.

Vil du besøge Boderne. Gå over Farimagsvej ad Købmagergade til Skt. Peders Kirkeplads, drej til højre og så ligger vi i det store røde hus ved kirken.

Vil du besøge Helligåndshuset. Gå over Farimagsvej ad Købmagergade. Drej til højre ad Ramsherred til Hjultorv. Drej til højre ved Hjultorv ad Ringstedgade og så ligger vi i den store middelalderbygning med gavl mod gaden, på højre side.

Med bil

Der er flere store parkeringsanlæg tæt på museet med alt fra i 3-24 timers parkering. Der er altså rig mulighed for at udforske historien, uden at skulle bekymre sig om parkeringsbøder. 

Fra Nord: 
Kør af E47, Tag afkørsel 37 Rønnede. Drej til højre på rute 54 og følg vejen indtil du rammer en rundkørsel. Tag 2. afkørsel mod Næstved ad Køgevej. Forsæt indtil næste rundkørsel.Tag 2. afkørsel og forsæt af Køgevej. Drej til venstre af Ringstedgade og drej til højre ved næste vej, Farimagsvej. Her er den første af flere store parkeringspladser ved Rådmandshaven.

Fra Syd:
Kør ad E47, Tag afkørsel 39 Bårse. Drej til højre på rute 265 mod Næstved og følg vejen indtil du rammer en rundkørsel.Tag 2. afkørsel mod Næstved ad Ny Præstøvej forsæt indtil næste rundkørsel tag 2. afkørsel ved Skyttemarksvej. Drej til venstre ved Rampen og herefter til højre ad Farimagsvej, følg vejen til Rådmandshaven. Her er den første af flere store parkeringspladser.

Fra Vest:
Kør ad E20, kør fra i 40A Skælskør, følg Rute 22 mod Næstved. Drej til venstre ad Rådmandshaven. Her er den første af flere store parkeringspladser.

Fra Vest: 
Følg rute 54 indtil du rammer en rundkørsel. Tag 2. afkørsel mod Næstved ad Køgevej. Forsæt indtil næste rundkørsel.Tag 2. afkørsel og forsæt af Køgevej. Drej til venstre af Ringstedgade og drej til højre ved næste vej, Farimagsvej. Her er den første af flere store parkeringspladser ved Rådmandshaven.

Toiletter

Vores toilet er gratis for alle besøgende på museet. Vores frontpersonale vil med glæde hjælpe dig med at finde vej.

Tilgængelighed/Særlige behov

Næstved Museum har til huse i 2 fredede middelalderhuse, som kaldes Helligåndshuset og Boderne. Desværre har vi ikke mulighed for at gøre alle lokaler handicapvenlige for dig i kørestol. I Helligåndshuset vil du dog have mulighed for at besøge os i stueetagen med kørestol. I Boderne er der enkelte trappetrin, men du vil have mulighed for at komme rundt i kørestol og rollator, hvis du følges med en medhjælper.

På Næstved Museum er alle hjertelig velkommen. Vi kan altid tilrettelægge et besøg, en omvisning eller en byvandring, der tager højde for lige netop jeres særlige ønsker eller behov. Har du eller din familie særlige behov, er du altid velkommen til at kontakte os på 7070 1236 eller på naestvedmuseum@museerne.dk

Fotografering

Du må tage alle de billeder, du vil til privat brug og dine sociale medier. Men fotografering, video og lignende til kommercielt brug må kun ske efter forudgående aftale med os.

Rygning

Rygning er ikke tilladt på Næstved Museums indendørs arealer. Rygning er tilladt udenfor, men da vi har mange besøgende i vores have ved Helligåndshuset, håber vi, at du vil vise hensyn til de andre besøgende.

Kæledyr

Af sikkerhedsmæssige årsager er det ikke tilladt at medbringe kæledyr på Næstved Museum. Førerhunde er selvfølgelig undtaget.

Garderobe

Ved indgangen findes aflåselige garderobeskabe. De kan frit benyttes og er gratis. Vi beder dig om at opbevare tasker i garderobeskabene under dit besøg.

Glemte effekter

Har du glemt ting på museet, er du velkommen til at kontakte os på museets hovednummer 70701236. Vi henviser desuden til Sydsjællands og Lolland-Falsters politi på 55311448. Vi afleverer glemte effekter til politiet efter en måned.

Medbragt mad

I er meget velkomne til at nyde jeres medbragte mad i vores hyggelige museumshave ved Helligåndshuset.

Hjertestarter

Der findes en hjertestarter tæt på Næstved Museum. Du kan finde hjertestarter i Vinhusgade 7 ( Arbejdernes landsbank) og Axel Torv 4 ( i arkaden vedindgang til Sydbank). Du finder også en hjertestarter på Hjultorv 2. I nødstilfælde henvend jer til personalet på museet.