Særudstilling: Holmegaard - en uafsluttet fortælling

En konkurrence uden en vinder.
Et ventet brev, der aldrig dukker op.
At læse en bog og opdage, at det sidste opklarende kapitel er væk. 

Mange kender følelsen af noget uforløst - noget som aldrig blev afsluttet, eller hvor afslutningen lader vente på sig. ”Holmegaard – en uafsluttet fortælling” er en samtidsarkæologisk særudstilling, der kaster et alternativt blik på det uafsluttede.

Afsættet for udstillingen er det forladte Holmegaard. Usædvanlige genstande og spændende fotos fra bl.a. det kendte Urban Explorer makkerpar, Jan Elhøj og Morten Kirckhoff fra ”Alt Forladt” på DR2, vil i udstillingen illustrere, hvordan de forladte bygninger og inventaret vidner om den bratte ende, som stedet og medarbejderne måtte affinde sig med, da Holmegaard gik konkurs under finanskrisen.

Genstande kan frembringe minder og dybe følelser, og derfor kan genstande også være afgørende for en specifik stemning og atmosfære.  ”Holmegaard – en uafsluttet fortælling” sætter derfor også fokus på, hvordan genstande og den sammenhæng, de indgår i, påvirker os som mennesker.

Udstillingen markerer et punktum for et afsnit i Holmegaards historie, fordi fortællingen om Holmegaard snart begynder et nyt kapitel. Bygningerne omdannes i den nærmeste fremtid til udstillings- og videnscentret Det Ny Holmegaard og derved føres historien om Holmegaard videre og bidrager med nye fortællinger.

Holmegaard – en uafsluttet fortælling” er udarbejdet med inspiration fra studerende fra Forhistorisk Arkæologi på København Universitet, som i efteråret 2016 brugte Holmegaard som afsæt for deres individuelle studieopgaver.

Udstillingen er et af Museum Sydøstdanmarks arrangementer i forbindelse med DR, Nationalmuseet og Slots- og Kulturstyrelsens projekt ”Historier om Danmark 2017”.

Udstillingen kan ses fra d. 26. oktober - d. 12. november 2017 på DesignMuseum Næstved i Boderne, Sct. Peders Kirkeplads 8, 4700 Næstved.