Danmarks Borgcenter løber (stadig) sæsonen i gang

Så skete det endelig! De danske museer genåbner, og det betyder, at Danmarks Borgcenter efter lang ventetid nu kan tage hul på en ny sæson, lørdag 23. maj kl. 10.

Danmarks Borgcenter fortæller historien om middelalderens borge, konger og magt for både børn og voksne, og når museet åbner lørdag, er mange ting som før. Men på grund af de særlige omstændigheder, er der også gennemført en lang række nødvendige tiltag:

”Først og fremmest opfordrer vi alle til at bestille billet online på vores hjemmeside forud for besøget. Det betyder, at vi kan styre, hvor mange gæster der er på museet samtidig, da man køber billet til en bestemt dato i en to-timers periode. Derudover har vi naturligvis gjort meget ud af skiltning, der skal guide og informere publikum, og vi gør ekstra meget ud af rengøringen, så alle gæster kan føle sig trygge. Især vores iPadguides bliver grundigt sprittet af efter hver brug,” siger kommunikationschef, Carina Nørgaard Schou.  

Gåsetårnet vil i første omgang være lukket frem til 8. juni, hvor forsamlingsforbuddet formentlig bliver hævet til 30-50 personer i stedet for de 10, som gælder på nuværende tidspunkt. Gæster, der besøger Danmarks Borgcenter inden, bliver dog ikke snydt for en tur i Gåsetårnet. 

”Alle gæster får et stempel på deres billet, som giver dem gratis adgang til Gåsetårnet ved et senere besøg, når vi kan igen kan åbne tårnet på forsvarlig vis,” siger Carina Nørgaard Schou.

Løb, når det passer dig
Som oprindeligt planlagt vil det være muligt at løbe sæsonen på Danmarks Borgcenter i gang, da museet stadig vil afvikle et løbsarrangement i samarbejde med den lokale løbeforening, Gåsetårn Marathon. Løbet foregår på den særligt tilrettelagte rute gennem Vordingborg med start og slut for foden af Gåsetårnet, men bliver alligevel noget anderledes end først planlagt.

”I stedet for et stort løbsarrangement på åbningsdagen har vi valgt at brede løbet ud over en hel måned, hvor gæster kan komme og hente deres startnummer og medalje i museumsbutikken på Borgterrænet og så løbe ruten, når det passer dem. Efterfølgende kan man sende sin tid til museet og få tilsendt et diplom for deltagelsen.” forklarer Kristoffer Rosner Jensen, der som eventmanager hos Museum Sydøstdanmark har planlagt åbningsløbet sammen med Gåsetårn Marathon.

Mindre medalje-detalje
Medaljerne til løbsdeltagerne var allerede bestilt, inden coronakrisen ramte Danmark. Derfor er der en mindre detalje, som den opmærksomme løber nok vil bemærke.

”På medaljen står der 4. april, som jo er den dato, hvor løbet oprindeligt skulle have været afholdt. Jeg håber dog, at folk kan se igennem fingre med den mindre medalje-detalje og i stedet bruge den som en anledning til at se tilbage på et helt specielt år,” siger Kristoffer Rosner Jensen.

Nye varer i butikken
Startnummeret til Gåsetårn Marathon kan købes i museumsbutikken, som i nedlukningsperioden har fået en grundig overhaling og nu fremstår med et helt nyt varesortiment. Af nye brands finder man bl.a. et bredt udvalg af boligtilbehør fra Hay samt håndlavet keramik som krus og skåle fra Bornholms Keramikfabrik. 

Prisen for deltagelse i løbet er enten 125 kr., hvilket inkluderer en entrebillet til Danmarks Borgcenter, som gælder en måned, eller 295 kr. inklusiv et årskort til Museum Sydøstdanmark, der bl.a. også gælder til det nye museum Holmegaard Værk ved Næstved. Billetter og årskort til Danmarks Borgcenter kan købes online på www.danmarksborgcenter.dk