Tænk, hvis museer kan være med til at højne sundhed og livskvalitet!

Et æble om dagen......eller måske en god oplevelse om ugen? I Kulturland samarbejder tre museer og en masse ildsjæle om at skabe bedre livskvalitet for medborgere i sårbare situationer, når vi tilbyder oplevelser i natur- og kulturarven. Vi henvender os til børn, unge, voksne og ældre, som alle har udfordringer i form af diagnoser eller svære situationer, som betyder, at tilværelsen kan være svær at bære.

WHO anser angst, stress og depressioner som den største folkesygdom i 2020, og ensomhed er en kendt og altomsluttende situation for mange mennesker. Men nu skal et nyt samarbejde mellem Museum Sydøstdanmark og Vordingborg Kommune synliggøre eksisterende og skabe nye meningsfulde natur- og kulturtilbud for medborgere i sårbare situationer. Det er almindeligt kendt, at naturen kan give mere energi og overskud. Friluftsaktiviteter står højt på danskernes ønskeliste og mange oplever bedre humør og et mere positivt syn på tilværelsen efter eksempelvis en tur i skoven. Men der er stadigvæk mange, som aldrig eller sjældent kommer i natur- eller kulturarven.

Derfor har Museum Sydøstdanmarks projekt Kulturland nu, sammen med afdeling for Sundhed i Vordingborg Kommune, ansøgt Friluftsrådet om at blive ”Sund i Naturen”-fokuskommune. Svaret er landet og Vordingborg Kommune er blevet udvalgt som én af 10 kommuner.

Vi er glade og stolte. For tænk, hvis natur- og kulturarv kan blive et supplement til den kliniske tilgang til medborgere i sårbare situationer, som er overvejende i Danmark. Det virker i andre lande. Så nok også her.

Vi glæder os til at dele resultaterne med jer!

Læs mere om Kulturland her.

Læs hele pressemeddelelsen her.