Udstillinger og projekter

Camønoen og Mælkevejen

 

Camønoen åbnede i 2016 og mange tusind vandrere snører støvlerne og begiver sig ud på ruten. En af idéerne bag Camønoen er at styrke lokalsamfundet, levere kulturhistorie til rygsækken og bidrage til, at gæsterne får unikke oplevelser. På Møn findes det mørkeste mørke og det er her, du kan se Mælkevejen med det blotte øje, som et af de eneste steder i Danmark. Camønoen går heldigvis lige under Mælkevejen, derude på Østmøn, hvor naturen råder og lokale kræfter har ansøgt om at området bliver certificeret som Dark Sky Park. 

Vi, på Camønoteamet, er glade for at kunne støtte Dark Sky-projektet og har derfor planer om at opføre en smuk, bæredygtig bygning med overnatningskapacitet til 18 personer på Gurkebakken. Lige der, hvor stjernerne skinner tydeligst. Bygningen kalder vi Mælkevejen 1. th og den ligger på Mælkevejsetapen med panoramaudsigt til Østersøen og istidslandskabet i Mandemarke Bakker. Mælkevejen 1. th rammer stjernehimmelen ind, bliver bygget i bæredygtigt træ sponsoreret af Kebony og støtter ydermere lokale initiativer om naturpleje, erhverv, skoletjeneste og formidling af himmelrummet. Den opføres på Naturstyrelsens grund og det bliver første gang Naturstyrelsen opfører en bygning af den art på deres områder. 

Mælkevejen 1. th, er tegnet af Camønoens arkitekter Norrøn, som også har tegnet Camønobænken og pauserne omkring Camønoen. Planerne er at Mælkevejen 1. th opføres i løbet af 2017, så vandrerne kan glæde sig til endnu flere Camønske oplevelser, der sætter sig i sjælen. 

God Camøno!