Blod og diamanter

Blod og diamanter

Sted: Danmarks Borgcenter

Pris: 750 kr. pr. klasse

Varighed: ca. 1-1,5 time

I udstillingen 'Blod og diamanter' genskaber Jim Lyngvild de russiske zarsmykker, som blev skilt, solgt og spredt for alle vinde efter Den Russiske Revolution i 1917. Hør historierne om den overvældende rigdom, ødselhed og magtfuldkommenhed, der i sidste ende førte til revolution og henrettelse af zarfamilien.

Vi ser på overdådige smykker som brocher, halskæder, diademer og kroner, der er blevet rekonstrueret ud fra historiske fotos og genskabt i sølv og zirkoner. Smykkerne bliver flankeret af de dramatiske billeder fra revolutionen og auktionerne, hvor kommunisterne efter mordene på zarfamilien solgte stenene rundt om i verden.

Undervejs møder vi nogle af de personer, der har brændt sig fast i manges historiske bevidsthed: Prinsesse Anastasia, Marija Fjodorovna (den danske kejserinde Dagmar), den mystiske, karismatiske Rasputin og mange flere.

Til sidst i forløbet skal i sammen skabe vores egne udgaver af de nok mest berømte af zarfamiliens juveller-arbejder: Fabergé-ægget. Tag derfor gerne det kreative tøj på ...!

Forløbet handler således ikke om den russiske revolution!

 

'Blod og diamanter' gennemføres i 2022 KUN på nedenstående datoer og tidspunkter!

Ledige tider:

10. oktober, 10:15 10. oktober, 12:30 11. oktober, 10:15 11. oktober, 12:30 12. oktober, 10:15 12. oktober, 12:30
13. oktober, 10:15 13. oktober, 12:30 14. oktober, 10:15 14. oktober, 12:30    

OBS! Som noget ekstraordinært kan vi tilbyde gratis bustransport til skoler i Region Sjælland på de datoer, der er understreget.

 

Booking:

Skriv til undervisning@museerne.dk.

Oplys hvem I er, hvilket forløb I ønsker, samt hvilken dato og hvilket tidspunkt fra ovenstående oversigt I ønsker.

Vi vil hurtigst muligt svare på din henvendelse.

Du modtager herefter en mail, hvor vi beder om nogle oplysninger

Har du elever med særlige behov eller udfordringer, og er du i tvivl, om de kan deltage i forløbet? Husk at fortælle os om det, når du booker. Vi ønsker at være museum for alle.