Botanik i børnehøjde

Botanik i børnehøjde

Sted: Danmarks Borgcenter

Pris: 500 kr. pr. klasse

Varighed: ca. 1,5 time

Vi spoler tiden tilbage til 1921. Dengang - i kølvandet på 1. verdenskrig - etablerede havearkitekt G.N. Brandt en historisk botanisk have i hjertet af Vordingborg. Haven var den første af sin art i Danmark og kunne fejre sin 100-års fødselsdag i 2021.

Haven er skabt ud fra et havemæssigt renæssance-ideal, og indeholder dermed et væld af forskellige almueplanter, der alle havde været at finde tilbage i renæssancen - fra spiselige over helbredende til dræbende og forskønnende … og alt derimellem.

Til forløbet vil kulturhistoriker, Steen Djurhuus, og landskabsarkitekt og naturformidler, Mette Larsen, tage børnene med på en rejse tilbage i botaniske havers kulturhistoriske ophav og sætte dette i relation til dagens Danmark. Her vil I ligeledes stifte bekendtskab med nogle af planterne fra haven og - bogstavelig talt - få fingrene i mulden, når vi sammen smager, sanser og oplever haven og dennes planter på egen krop og sjæl.

Hør fortællingen om haven, og se, rør og duft til havens planter (og smag kun, hvis Mette har givet lov!). Lær botanikken på egen hånd, og så lad os da smage på sagerne, når vi sammen laver medicin og miksturer af havens helbredende urter.

 

'Botanik i børnehøjde' gennemføres i 2023 KUN på nedenstående datoer og tidspunkter!

Ledige tider:

22. maj, 10:00 22. maj, 12:00 23. maj, 10:00 23. maj, 12:00 24. maj, 10:00 24. maj, 12:00
    25. maj, 10:00 25. maj, 12:00    

Læg mærke til, at museet er lukket den 22. maj. Forløbet foregår i Historisk Botanisk Have, og der vil derfor ikke være mulighed for at besøge den de øvrige udstillinger eller Gåsetårnet.

 

Booking:

Skriv til undervisning@museerne.dk.

Oplys hvem I er, hvilket forløb I ønsker, samt hvilken dato og hvilket tidspunkt fra ovenstående oversigt I ønsker.

Vi vil hurtigst muligt svare på din henvendelse.

Du modtager herefter en mail, hvor vi beder om nogle oplysninger

Har du elever med særlige behov eller udfordringer, og er du i tvivl, om de kan deltage i forløbet? Husk at fortælle os om det, når du booker. Vi ønsker at være museum for alle.