Oplevelsen

I september 2014 offentliggjorde arkæologer fra Museum Sydøstdanmark og Aarhus Universitet fundet af en borg fra vikingetiden ved Lellinge vest for Køge. Vikingeborgen Borgring er den femte ringborg af typen trelleborg i Danmark.

På Borgring og i borgens opland blev der 2016 – 2018 med støtte fra A.P. Møller Fonden og Køge Kommune gennemført de mest gennemgribende udgravninger af en vikingeborg nogensinde. Undersøgelserne har medført en række nye erkendelser om arkitektur, funktion, datering, historiske sammenhænge, borgens omgivelser, transportforhold og samtidige bebyggelser lokalt og regionalt.

Udgravningerne blev fulgt med stor interesse fra publikum fra en midlertidig udsigtsplatform og udstilling. Udgravningernes resultater er i dag med til at underbygge en ansøgning om vikingeborgenes optagelse på UNESCO’s verdensarvsliste.

Museum Sydøstdanmark arbejder i de kommende år på at realisere planerne om at opføre et 1.800 m2 oplevelsescenter samt etablering af en udstilling i centret og ved det fredede fortidsminde.