Om Danmarks Borgcenter

Om Danmarks Borgcenter

I hjertet af Vordingborg, for foden af det ikoniske Gåsetårn finder du Danmarks Borgcenter - et interaktivt museum og oplevelsescenter for hele familien.

Vordingborg var kongens største borg. En hjørnesten i forsvaret af Danmark og af kongens magt. Her har konger som Valdemar den Store, Valdemar Sejr og Valdemar Atterdag regeret.

Tilbage i middelalderen var borgene nøglen til magten. Konger, stormænd og kirken opførte borge overalt i Europa for at forsvare sig selv og deres interesser. Og for at vise deres magt til omverdenen. Borgene var nemlig ikke kun forsvarsværker. De var også kongens fremskudte poster, der skulle sende et klart signal til enhver mulig fjende: Her regerer jeg!

Vordingborg var kongens største borg. En hjørnesten i forsvaret af Danmark og af kongens magt. Her har konger som Valdemar den Store, Valdemar Sejr og Valdemar Atterdag regeret.

Det udendørs udstillingshus

Danmarks Borgcenters udstillingshus er skabt af arkitekterne fra Lundgaard og Tranberg. Huset er ikke blot en bygning, men et mødested mellem fortid og nutid, hvor det moderne udfolder sig i harmoni med historiens dybder.

Vores udstillingshus er nemlig ikke som de traditionelle museer. Designet er omhyggeligt afstemt med det fredede fortidsminde, og det integreres smukt i omgivelserne.

En stor del af bygningen er begravet i terrænet, og den er klædt i cortenstål, patineret i den smukkeste rødbrune rust, der harmonerer med Vordingborg slot's røde teglsten.

Det indendørs udstillingshus

Indenfor møder du et råt udstillingshus med betonvægge og dæmpet belysning. Flere vægge er udsmykket af den norske street artist Pøbel, der med sine store graffitibilleder er med til at understrege husets rå karakter og udstillingens overraskende møde mellem fortid og nutid.

Udstillingerne er iscenesat med lysprojektioner på væggene, som er udviklet af lys- og videokunstnerne fra Dark Matters, og formålet er at understøtte historierne og fortælle alt det, der ikke kan skrives eller siges med ord.

Se vores aktuelle udstillinger her

Oplevelsen på Danmarks Borgcenter

På Danmarks Borgcenter fortæller vi historien om kongemagten i middelalderen. Og vi gør det på stedet, hvor det hele skete.

I udstillingerne kommer du tæt på kongerne og de mange spor, som århundreder af magt, elite, handel, politisk spil og militære kampe har efterladt.

Danmarks Borgcenter er et digitalt oplevelsescenter for hele familien. Du kan skræddersy din oplevelse om middelalderens borge, konger og magt på den audioguide, du får udleveret, når du køber din billet. Her kan du høre historierne om de unikke genstande, vi udstiller. Der er timevis af underholdning for hele familien, hvor børn og voksne sammen kan blive klogere på historien.

Tag også turen op i Vordingborgs ikoniske vartegn, Gåsetårnet. Nordens bedst bevarede middelaldertårn. Indgang til tårnet er inkluderet i billetprisen.