Øjenvidnet

Balle-Lars blev dømt til døden for lejemord på gårdmandsenken Ane Marie Hemmingsdatter. Hende hører I om senere. En forbrydelse, han først havde tilstået, men siden hårdnakket benægtede.

På Rakkerbankens top stod skarpretter Schmidt, dvs. bøddelen, klar til at hugge hovedet af Lars med sin knivskarpe økse. Mange borgere - heraf hele skoleklasser - var troppet op for at overvære den spektakulære begivenhed.

 

Han så det ske

Der er naturligvis ikke nogen af dem tilbage, der stod og så på denne kolde efterårsdag i 1860. Men nogle af dem har alligevel fortalt om deres oplevelse. En fortælling, der er gået i arv i familien.

En af dem var Mads Jeppesen, en bonde fra Ugledige, som fra første parket kunne følge det blodige optrin. Oplevelsen har uden tvivl gjort et uudsletteligt indtryk, for hans drabelige øjenvidneberetning lever videre den dag i dag hos hans efterkommere.

 

Mads Jeppesens tipoldebarn, Jens N. Jensen, fortæller:

 

Nu skal I bruge jeres fantasi og kreativitet.

Luk øjnene og forestil jer at være til stede i Ugledige Skov. Læg mærke til alle detaljerne og se for jer, hvad der er foregået.

 

Lav nu en lille tegneserie, der viser begivenhederne.

På internettet kan I finde en masse tegneserie-skabeloner. Dem kan I printe eller få jeres lærer til det. I må naturligvis også gerne lave jeres egne eller bruge dem, I eller jeres lærer har i forvejen!

I kan også finde nogle her:

skabelon 1   -   skabelon 2   -   skabelon 3   -   skabelon 4   -   skabelon 5