Esben Horn: Counter Earth

Esben Horn: Counter Earth

Når arbejdsdagen er slut i Esben Horns firma 10Tons, slukker han sin computer og stempler ind i Studio Megaton. Hans virksomhed, 10Tons, fremstiller videnskabeligt korrekte modeller af alt fra små insekter til gigantiske, forhistoriske monstre. Den naturvidenskabelige verden har optaget Esben Horn siden barndommen. Det er hans store passion. Derfor går han ikke altid hjem, når klokken slår fyraften. Han holder heller ikke op med at være kreativ. Tværtimod.

Når Esben Horn har fri, løsner han tankerne og sender dem ud i rummet, til planeten Counter Earth. En mytologisk modjord, der kredser i samme bane som vores, men modsat, og derfor altid er skjult bag solen. De to planeter minder om hinanden. Og så alligevel slet ikke. I Studio Megaton er der ingen forskningsmæssige rammer og naturvidenskabelige regler. Her kan Esben Horn give sine værker de udtryk, han vil – uden at skulle tælle fimrehår på en barkbille eller skællene på en dybhavsfisk.

I 10Tons er Horn et tandhjul i en stor maskine, der med digitale tegneprogrammer og enorme 3D-printere laver komplekse og realistiske modeller. Efter fyraften er al teknologi koblet fra. Her lader han fantasien råde og hænderne danse. Resultatet er overdimensionerede stykker natur, forhistoriske dyr og fantasiens skabninger.

10Tons leverer modeller til udstillinger, museer, filmfestivaler og i Grønland, Kansas og Australien. Studio Megaton-udstillingen viser et udsnit af Esben Horns værker. Det er et univers af kreativt kunsthåndværk, der oser af passion, fantasi og en trang til at skabe. Det er et legesygt univers, som er skabt til at gå på opdagelse i.

Kähler-samlingen

Gå på opdagelse i nordens største samling af Kähler-keramik bestående af mere end 6.000 keramiske skatte.

Designernes bord

Oplev 200 års Danmarkshistorie fortalt gennem glas.

Glasværkstedet

Kom helt tæt på livet som glasarbejder, når Holmegaard Værks dygtige glaspustere blæser nyt liv i de gamle glastraditioner.

Glaspusterne kan opleves alle dage fra 10.00 - 16.30.