Game changers

Diffus Design er et firma, som udforsker, hvordan teknologi og det traditionelle håndværk kan forenes i nye, innovative produkter. Kombinationen af strøm og broderi i et elektronisk kredsløb åbner op for en ny måde at tænke fremtidens tekstiler på. Moderne intelligente tekstiler kan måle vores puls, gps-tracke os, hvis vi forsvinder i en lavine, eller måle koncentrationen af CO2 i luften, som i Diffus Designs klimakjole. Diffus Design giver med deres nytænkende design et bud på fremtidens teknologiske 'Game Changer', som kan revolutionere vores måde at leve på og samtidig kaste lys på forurening, som en af de store udfordringer i den moderne tilværelse.

The Climate Dress. Diffus Design. 2009. Tekstil, LED.

The Climate Dress er et spændende eksempel på, hvordan fremtidens tekstiler og tøj kan komme til at se ud. For kjolen er mere end blot en kjole - den er en indikator på forureningen i vores miljø. Kjolen kan måle CO2-koncentrationen i luften, og alt afhængigt af niveauet vil kjolen lyse op i forskellige mønstre.

Diffus Designs ambition er, at teknologi skal kunne kombineres med fysiske og sanselige kvaliteter, der vil få teknologiske produkter til at virke appellerende samtidig med, at de har en praktisk funktion.

Klimakjolen er skabt i et samarbejde med det schweiziske broderifirma Forster-Rohner, det danske Alexandra Institut og Danmarks Designskole[23] i forbindelse med klimatopmødet i København i 2009. Samarbejdet har siden resulteret i en særskilt tech-linje hos det gamle broderifirma Forster-Rohner, der har kunnet se et potentiale i at føre deres traditionelle produktion ind på markedet for moderne teknologi.

ELAC, akustisk loft. Diffus Design. 2016. Lysdioder, tekstil m. m.

I det akustiske ELAC loft (Embroidered Light for Acoustic Ceilings) har Diffus Design skabt et broderet kredsløb, hvor OLED-dioder interagerer med LED-dioder inddelt i små broderede fliser. Igennem kredsløbet bliver der overført strøm og data fra flise til flise. Loftet er inspireret af loftet i Pantheon i Rom, der er inddelt i et panel af sænkede kvadrater, som ligeledes leger med lys- og skyggevirkninger. Ifølge Diffus Design er loftet tænkt som en ny måde at skabe individuelle designløsninger med lys[24]. Udviklingen er sket i tæt samarbejde med Saint-Gobain Ecophon, der udvikler rumakustik.