Oplevelsescenter

Borgring

På Borgring og i borgens opland blev der 2016 – 2018 med støtte på i alt 24 mio. kr. fra A.P. Møller Fonden og Køge Kommune gennemført de mest gennemgribende udgravninger af en vikingeborg nogensinde.

Udgravningernes resultater er i dag i høj grad med til at underbygge den ansøgning Kulturministeren sendte af sted til UNESCO i januar 2021 om vikingeborgenes optagelse på UNESCO’s verdensarvsliste.

Borgring oplevelsescenter

Borgring bygges aldrig færdig og markerer slutningen af vikingetid og begyndelsen på det Danmark vi kender i dag. Vikingernes samfund og tro ændrer sig drastisk. Borgring oplevelsescenter fortæller den historie i et nyt museum og på stedet hvor borgen lå.

Til centeret knyttes et forskningscenter der skal forske i vikingeborgene og i tiden før systemskiftet, der kan forklare vikingetidens ophør.

Det 1.800 kvadratmeter store oplevelses- og forskningscenter fastlægges på baggrund af en arkitektkonkurrence, mens udstillingerne udvikles af museets udstillingsafdeling med bistand fra designer Jim Lyngvild.

Oplevelsescentret åbner i foråret 2025.

Økonomi

Borgring oplevelsescenter er budgetteret til 50.1 mio. kr. og støttes af:

AP Møller Fonden: 15 mio. kr.
Køge Kommune: 15 mio. kr.
Knud Højgaards Fond: 3 mio. kr.
Museum Sydøstdanmark: 4 mio. kr.
Køge Kommune har stillet en kommunegaranti på de resterende 13 mio. kr.