Hebsgaard på Holmegaard Værk

Et funklende og glimtende univers af glaskunst

Kom med ind i et fantastisk, funklende, glimtende univers af glaskunst, når Per Steen Hebsgaard viser udvalgte værker fra sit mangeårige virke som glarmester med et kunstnerisk tvist.

Det er Hebsgaards hænder, der vækker glasværker af koryfæer som Per Kirkeby og Bjørn Nørgaard til live. Han er kunstnernes foretrukne håndværker, og værkerne spænder over alt fra små glasfade til store malerier og skulpturer med smæk på form og farver.

Per Steen Hebsgaard er Holmegaard Værks doktor glas

Per Steen Hebsgaard, bedre kendt som 'Doktor Glas', er en mester i sit felt og en banebrydende håndværker, som sammen med en række af landets mest anerkendte kunstnere har skabt en arv af forunderlige, fascinerende og fantastiske glasværker.

Per Steen Hebsgaards rejse begyndte som glarmester, og allerede i 1967 blev han hædret med en bronzemedalje for sin ekspertise. Hans dedikation og kunstneriske færdigheder førte ham til at opnå sølvmedaljen i kunsthåndværker-prøven i 1975, og hans bidrag til kunstverdenen blev yderligere anerkendt, da han blev tildelt Thorvald Bindesbøll-medaljen i 2009.

Ikke alene er Per Steen Hebsgaard et ikon inden for glaskunst; han deler også sin viden som gæsteprofessor på både Stockholms Kunsthøjskole og Københavns Kunstakademi.

Den store anerkendelse af Per Steen Hebsgaards talent kulminerede med udnævnelsen til ridder af Dannebrogsordenen i 2019, som var en æresbevisning for hans ekstraordinære bidrag til dansk kultur og kunst.

Doktor Glas' glasværker fortæller ikke blot historien om en enestående kunstner, men også om en dedikeret håndværker, hvis passion og talent har formet Holmegaard Værk til et magisk sted, hvor kunst og tradition mødes i et smukt samspil.

Glasværkstedet

Kom helt tæt på livet som glasarbejder, når Holmegaard Værks dygtige glaspustere blæser nyt liv i de gamle glastraditioner.

Glaspusterne kan opleves alle dage fra 10.00 - 16.00.

Kähler-samlingen

Gå på opdagelse i nordens største samling af Kähler-keramik bestående af mere end 6.000 keramiske skatte.

Glassamlingen

Gør dig klar til at opleve Holmegaard Værk imponerende glassamling bestående af 42.000 stykker unikt Holmegaardglas.