Designernes bord på Holmegaard Værk

Til bords med Holmegaard og Kähler

Tag et kig ned gennem udstillingen af glas og keramik, og se, om du kan spotte noget fra din barndom.

Glassene fra Holmegaard og keramikken fra Kähler har været med til bords gennem næsten 200 år og har sneget sig ind i vores hjem som brugskunst, emballageglas og kunst. Her er et af de allerførste mælkefade fra Kählers begyndelse i 1839, smukke glas udført til kongelige bryllupsgaver og unika, der kan give enhver glaselsker et fjernt, drømmende blik.

Hør designernes historier om inspirationen fra de buldrende 1920'ere, om nye stilretninger, der afspejler sig i glasset, og om arbejdet med materialerne, der kræver hver deres. Essentielt for begge er et tæt samarbejde mellem håndarbejdere og kunstnere, som sammen skaber den magi, der tegner vores fælles kulturhistorie.

Glasværkstedet

Kom helt tæt på livet som glasarbejder, når Holmegaard Værks dygtige glaspustere blæser nyt liv i de gamle glastraditioner.

Glaspusterne kan opleves alle dage fra 10.00 - 16.00.

10.000 års kreativitet

Hvorfor er mennesker kreative? Har vi altid været kreative på samme måde – og hvordan er det med til at sikre vores overlevelse?

Hebsgaard

Kom med ind i et fantastisk, funklende, glimtende univers af glaskunst, når Per Steen Hebsgaard viser udvalgte værker fra sit mangeårige virke som glarmester med et kunstnerisk tvist.