Gåtur: Hvornår blev klokken den samme i hele Danmark?

Tid fylder rigtig meget i dag, hvor alt måles i klokkeslæt, minutter og sekunder. Men hvad betyder tidsopfattelsen egentlig for vores forhold til verden omkring os?

Dato: 17. september 2023

Tid: 13:00 - 14:00

Sted: Museum Sydøstdanmark

Pris: Gratis adgang

Kom med på en gåtur med historiker og forfatter Poul Duedahl til en af de fredede jernbanebroer i området og hør om dengang Gudhjemtid blev indført i Danmark i 1894.

Om Poul Duedahl
Poul Duedahl er professor ved historiestudiet på Aalborg Universitet. Derudover er han prisvidnende forfatter og foredragsholder og har blandt andet skrevet bogen Gudhjemtid om tidsopfattelsens danmarkshistorie. 

Om gåturen
Undervejs i KlimaX Festivalen afholder Køge Museum en række gåture, hvor vi snakker om sammenhængen mellem kulturarv og klimabevidsthed. Med på gåturene har vi inviteret eksperter til at dele deres viden om et emne, der spejler nutiden og fremtiden i fortiden. Gåturene er tænkt som et uformelt mødested mellem ekspert og deltagere, hvorfra ny viden og erkendelser kan opstå.

Mere information om KlimaX Festivalen: https://www.klimaxfestival.dk/

Praktisk info

Dato og tid: 17. september kl 13 (kom gerne lidt før)
Mødested: Køge Museums telt på KlimaX-festivalen, Ølsemaglevej 62a, 4600 Køge
Gåturens længde: 2 km.
Varighed: ca. 1 time

Velkommen til vikingernes verden på Køge Museum

Velkommen til Vølver, Guld og Guder.

Glæd dig til at tage med på en rejse til vikingetidens myter,
mysterier og mytologi, når vi slår dørene op til en verden af
forskning, debat og tolkninger.

Se flere arrangementer

Er du klar til flere spændende talks, debatter og samtaler om vikingetiden?

Bliv klogere på Vølverne

Hvordan udspillede livet sig for tusind år siden? Rigtig meget efterlader næsten ingen spor – skikke, traditioner, tanker, tro, vaner. Derfor er hvert fund blot en lille brik i et meget stort puslespil, der nok aldrig kan samles fuldstændigt. Det kræver fortolkninger og forestillinger at gendanne de manglende brikker, og arkæologerne kan være rygende uenige om, hvordan en brik skal se ud, eller om den skal vende den ene eller den anden vej.