Nyord

VELKOMMEN TIL NYORD
Det er faktisk både meget enkelt og lidt indviklet at forklare, hvor du er landet. Mest fordi, der simpelt hen er så meget at fortælle om denne skønne plet.

BEKYMRINGSLØST Ø-LIV
Nyord er et billøst ø-samfund med stor tæft for sammenhold og gode intentioner. Du kan ikke være her uden at møde William, som på en måde er med til at holde øen flydende. Svalerne på nogle af Danmarks sidste ægte telefonledninger, sidder som perler på snor og venter på gode vinde. Selv kirken inviterer bekymringsløsheden velkommen. Læg et enebær i krukken og lad tankerne fare. – Tænk sig. Nogle havde engang tømt krukken for enebær og spist alle andres bekymringer. Haps!

HVOR SKAL DU SOVE I NAT?
Nu er du måske blevet så interesseret i øen, at du gerne vil overnatte? Det er der heldigvis også rig mulighed for. Du kan sove i shelter, i skur, eller på B&B.

Se alle mulighederne her.

Eller spørg de lokale. De er ret flinke!

GODE HISTORIER FRA NYORD
Find dig et godt sted at holde en pause. Så fortæller vi lidt om området.

Nyord var engang et lodssamfund med landmænd, der på skift lodsede skibe igennem det vanskelige farvand. Hvis du bevæger dig bag om byen, op mod markerne på nordsiden af øen, finder du stadig det gamle lodshus. Her havde lodserne på skift ansvaret for at skibene kom sikkert igennem strædet og det var ikke usædvanligt, at lodsen sejlede med til København og gik hjem igen. Det kan man jo også kalde en slags vandring! Selvom der var stor fokus på lodseriet, var det ikke alle, der kom sikkert i havn. Hvis du går op på kirkegården, ser du en gravsten med påskriften ”gone fishing.” Her ligger en englænder, som nok godt kunne have brugt en dygtig lods.

GONE EATING
Heldigvis er der stadig levende fiskere på øen. Og hvis du er heldig, kan du købe en pose nyfangede fjordrejer og koge dem med dild fra urtehaven ved Hyldevangs shelterplads. Hvis du er lidt ekstravagant, vandrer du ud til folden på Ulvshale og henter lidt enebærgrene og surrer om det gode kød, du kan købe i Lille Bod. Så har du et himmelsk måltid. Dyr i busk. Det er afprøvet!

Nu tilbage til William. Hvis du vil høre mere om øens historie, er det en god idé at booke en aftale med William, som er øens lokalhistoriker og nok den venligste mand på jord! Han går gerne en tur rundt på øen og det er ham, der kan alle de hemmelige historier! Du kender ham på stråhatten.

God Camøno!

HER FINDER DU CAMØNOSTEMPLET
Du finder stemplet i Noorbohandelen og du kan stemple i butikkens åbningstid.

KONTAKT
Noorbohandelen
Nyord Bygade 1
4780 Stege
info@noorbohandelen.dk
+45 31187161

Find vej til Camønopause Nyord