Strikket renæssance

I dette efterår har vi her på Næstved Museum slået dørene op til udstillingen 'Strikket Renæssance' af den danske kunsthåndværkergruppe, Netmaskerne. 

Udstillingen, der er blevet til i et samarbejde mellem Netmaskerne og Koldinghus, har senest kunnet opleves på Frederiksborg Slot, og nu har vi fået æren af at præsentere de unikke strikværker her på museet. 

'Strikket Renæssance' består af en samling af moderne strikkede dragter, der alle er blevet til med inspiration fra Renæssancens tøjstil. I de spektakulære dragter vil man på én og samme tid kunne genkende snit, farvesammensætninger og mønstre fra Renæssancens tøjstil, men man vil også kunne overraskes og imponeres over de moderne teknikker og spændende nyfortolkninger.

Kunstnergruppen Netmaskerne blev etableret i 2000 og er et stort netværk af kreative strikdesignere, der sammen eksperimenterer med og inspirer hinanden til at udforske mulighederne ved maskinstrik.

Det er første gang nogensinde, at Netmaskerne udstiller på vores egn. Udover Koldinghus og Frederiksborg Slot har kunsthåndværkergruppens værker tidligere været vist på blandt andre Amalienborgmuseet i København, Museet på Sønderborg Slot, Modemessen CIFF og Textilforum i Herning. 

I løbet af udstillingsperioden her på DesignMuseum Næstved vil man som besøgende kunne deltage i en række spændende arrangementer. Her vil både være foredrag, strikkecaféer og kreative værksteder for både børn og voksne, så hold øje med vores hjemmeside under 'Det Sker' for mere information.

En stor tak skal lyde til både Filato og Hobii for deres generøse donationer af garn til vores forskellige strikkearrangementer.

Udstillingen kan ses fra d. 14. oktober til 4. marts 2018 på DesignMuseum Næstved i Boderne, Sct. Peders Kirkeplads 8, 4700 Næstved.