Tradition vs. fornyelse

Kähler Design er en stor moderne dansk designvirksomhed, der både viderefører traditionen fra deres historiske fortid og samtidig hele tiden skal være relevant og nytænkende i en moderne tid. Det gør de blandt andet ved at tage teknologiske produkter ind i deres store produktion af design til hverdagen.

Fugato højttaler. Kähler Design. 2016. Keramik, træ, tekstil.

disse år kommer den ene kompakte, trådløse og mobile højttaler efter den anden på markedet - fra Bang & Olufsen, Sonos, Libratone og mange flere. Designet er i mange tilfælde med sanselige materialevalg som tekstil, læder eller i Kählers tilfælde også keramik og træ.

Fugato betyder på italienske "samspil". Højttaleren er skabt i samarbejde med det danske højttalermærke System Audio og fik i 2016 Red Dot Design Award for exceptionelt design.

My Life USB-nøgle. Kähler Design. 2010. Keramik, metal.

Kollektionen består af USB-nøgler til fire områder i livet: "My Family", "My Work", "My Secret" og "My Passion".

Udover at være et praktisk teknologisk værktøj i hverdagen er My Life USB-nøglerne også en moderne fortolkning af den personlige medaljon, hvor man tidligere gemte et billede af ægtemanden, en lok af børnenes hår eller andre hemmeligheder. Billeder kan stadig gemmes i medaljonen, men nu i form af billedfiler.