Oplevelsen

Kom helt tæt på livet på Holmegaard, og bliv blæst bagover af historien om Danmarks første, sidste og eneste eksisterende glasværk. Det er her, at ikoniske stykker glas som Provence-skålen, Skibsglassene, Lotus-stagen og Blixen-vasen er tænkt, formet og født.

Holmegaard værk – Kunst for alle

Holmegaard værk er Danmarks nye hot spot for kunsthåndværk og tradition, hvor vi formidler fortiden som inspiration for fremtiden. I de smukke sydsjællandske omgivelser ved kanten af Holmegaard Mose slår det gamle Holmegaard Glasværk dørene op til en verden af design, kunsthåndværk og historie. I et partnerskab mellem museum, kommune og kulturliv løfter vi den danske designtradition til et niveau, den ikke har været på siden 1950’erne og 1960’erne, og med fokus på det gode kunsthåndværk og det innovative design puster vi til en industri, der siden 2008 har været uddød i Danmark.

En verden af design, kunsthåndværk og historie

Da Holmegaard Glasværk måtte lukke, blev værket forladt og efterladt koldt og stille. Nu er her atter liv. Med respekt for det oprindelige glasværk inviterer vi indenfor i en verden af tradition, kunsthåndværk og smukke visioner. Kom med tilbage til kunstnernes tegnebord, hvor geniale ideer blev til smukke streger, og til varmen omkring den store tankovn, hvor ideerne med flid og nøjagtighed blev vakt til live. Historierne fortælles af dem, der var her – i små podcast, som du kan tage med hjem og lytte til igen og igen. Hør om en arbejdsplads, hvor en søn følger i fars fodspor, og hvor hårdt arbejde, stædighed og nysgerrighed betaler sig. Om Danmarks største glaskunstnere, der katapulterer Holmegaard og dansk glas langt ud i verden. Og om at lære at beherske materialet – det uregerlige, utilnærmelige glas, der bliver en besættelse for dem, der alligevel gør forsøget.

Få dit eget stykke unika med hjem

Forbered dig på at få sat alle sanserne i spil, når du besøger Holmegaard Værk. Udover at tilbyde podcast til ørerne, har vi indhyllet glasværket i de smukkeste lysinstallationer og animationer, der vil få dit hjerte til at banke lidt hurtigere. Vi inviterer dig til selv at prøve kræfter med både glas og ler i vores sprællevende værksteder. Et team af dygtige kunsthåndværkere står klar til at demonstrere materialernes mange muligheder og til at hjælpe dig med at få dit helt eget stykke unika med hjem.

Gå på opdagelse i både skiftende og permanente udstillinger af det mest fortryllende glaskunst, der kan tage pusten fra de fleste, og læg hovedet tilbage, mens en syv meter høj reol fyldt med glaskunst fra hele Holmegaards historie tårner sig op foran dig.

Fremtiden for dansk design

I løbet af 200 år har Holmegaard med dygtigt håndværk og inspirerende design formået at krybe under huden, ind hjerterne og i hjemmene hos stort set alle danskere. Nu følger Holmegaard Værk efter. 15.000 kvadratmeter under tag og et 24.000 kvadratmeter stort udendørsareal med mosen danner tilsammen rammerne for det særlige kulturmiljø med oplevelser, uddannelse og erhverv, der er smeltet sammen til Holmegaard Værk. En genopbygning, der forener det oprindelige og autentiske med det moderne og nyskabende.