Bogø Mølle

Oplev Bogø Mølle

Camønoens vestligste pausested er Bogø Mølle. En god oplevelse – besøg Bogø Mølle. En smuk gammel mølle, der ligger højt på Møllebakken med en formidabel udsigt over Grønsund. Den står som et af Bogøs klareste vartegn og kan ses vidt omkring.

Der er kendskab til tre møller på stedet. Den første fra 1718 – en stubmølle.  Senere kommer en gallerihollænder, som brænder i 1851. Endelig i 1852 bliver den mølle, vi har nu, bygget. Det er en gallerihollænder med krøjeværk, fem stokværk, kværne og etage på etage afslører nye, forunderlige dele af interiøret – det oprindelige inventar konstrueret i træ, som fra møllen stod færdig. Indtil 1965 var den i brug og skabte omsætning ved produktion. Den er fredet og bevaringsværdig.

Møllen ejes af Møllelaugets medlemmer, der vedligeholder den og sørger for mange kulturelle arrangementer. Siden 2016 har der været en omfattende restaurering i gang. Der mangler stadig den sidste etape, vinger og kværn. Men det smukke håndværk, der er udført indtil nu, er værd at kigge nærmere på.

Foran møllen står camønobænken, og der er naturligvis madpakkerum og toilet.

Bogø Mølle er på SoMe - for at se alle nyheder, følg møllen på instagram: https://www.instagram.com/bogomolle/ og facebook: https://www.facebook.com/bogoemolle

Møllen er åben i skolernes ferie onsdag, fredag, lørdag og søndag mellem kl. 11 og kl. 16. Se yderligere åbningstider og forskellige aktiviteter på plakaten her på siden.