Workshop: Modellering med pølseteknik

Kom til workshop og lær teknik og form, når vi inviterer underviser i keramik på Kunsthøjskolen Holbæk, Alikka Garder Petersen, ind i Holmegaard Værks fantastiske keramikværksted til en workshop, du sent vil glemme.

Dato: 05. oktober 2024

Tid: 09:30 - 15:00

Sted: Holmegaard Værk

Pris: 675 - 725 kr.

Kan du pølse en beholder kan du fremstille/bygge alt. Det er store ord og det er næsten sandt. Pølse og klemmeteknikken er blevet brugt altid og på lidt forskellig måde. Teknikken gør dig fri i formsproget og du er ikke bundet af hjælpemidler.

På denne workshop vil du lære en måde at pølse / klemme en form op i ler der bliver stærk. Du kan arbejde i forskellige tempi og få et præcist eller råt udtryk med hændernes aftryk.

Det er en teknik du kan brug til fremstilling af brugsting eller til skulptur. Til små emner og til meget store emner.

Leret har sine grænser, men vi kan nå en del på en dag. Du skal se det som en dag hvor du lærer teknik og form frem. Du vil få nogle opgaver og blive guidet gennem dem. Det er for både nybegynder og øvet.

Bliver der færdige arbejder ud af det, bliver de begittet og sat til tørring og brænding, ugen efter kan de afhentes på Holmegaard Værk - lige til at tage med hjem og pynte.

Program for workshop:

  • Modellere tommelfinger i klump. Lav 3 små skåle.
  • Pølse højere – pølse en cylinder.
  • Sinterbegitning på.
  • Modellere en skulptur efter underviser Alikka Garder Petersens guidning.

Dagens underviser er, Alikka Garder Petersen, der er tog sin afgang fra Danmarks Designskoles Keramik- og Glaslinje (KADK) i 2003. Siden sin afgang har hun modtaget flere arbejdslegater fra Statens Kunstfond, hvoraf det seneste er modtaget i juni 2023. Udover egne projekter underviser Alikka Garder Petersen også i keramik på blandt andet Kunsthøjskolen i Holbæk.Med fascinationen for leret og med et elegant og nordisk udtryk har hun gennem tiden designet alt fra lamper til spisestel, vaser, skulpturer m.m. Her formgiver hun ud fra materialets præmisser, og søger at skabe sammenhæng mellem funktion, teknik og form.

Samtidig arbejder Alikka Garder Petersen med ler i forskellig skala - fra objekter i håndens størelse til skulpturer i flere meters højde

Praktisk info

Adresse: Holmegaard Værk, Glasværksvej 55, 4684 Holmegaard, Fensmark
Mødested: Keramikatelieret
Dato og tid: 05. oktober 2024, klokken 09.00 - 15.00
Alm. billetpris: 675 kr. (entré til Holmegaard Værk er inkluderet)
Billetpris + frokost-sandwich: 725 kr. (entré til Holmegaard Værk er inkluderet)

Prisen inkluderer workshop + entré til Holmegaard Værk hele dagen. Det er desuden muligt at bestille billet inkl. frokost-sandwich til en reduceret sandwich-pris på 50 kr. (normalpris: 65 kr.).

Man skal være minimum 15 år for at kunne deltage i workshoppen.

Der er maksimalt 12 pladser på workshoppen. Vi anbefaler derfor, at du booker din billet hurtigst muligt

Velkommen til Holmegaard Værk

Oplev levende glaspustere, 42.000 stykker glas, 6.000 stykker Kähler-keramik, glaskunst i verdensklasse og internationale særudstillinger.

Flere hyggelige arrangementer på museet

Er du klar til flere hyggelige oplevelser i museets historiske rammer? Så tag et kig i vores aktuelle kalender.

Frokost på Restaurant Holmegaard

Er du sulten efter mere? Så planlæg frokosten på Restaurant Holmegaard og få endnu en sanselig oplevelse. Her byder vi hele familien på frokost i en verden af smørrebrødsretter.