Gåtur: Globalisering - et langtrækkende perspektiv

Kom med på en gåtur med arkæolog Louise Felding til et af områdets 3000 år gamle gravhøje og hør om bronzealderens langtrækkende globaliseringsnetværk.

Dato: 16. september 2023

Tid: 16:00 - 17:00

Sted: Museum Sydøstdanmark

Pris: Gratis adgang

Kom med på en gåtur med arkæolog Louise Felding til et af områdets 3000 år gamle gravhøje og hør om bronzealderens langtrækkende globaliseringsnetværk. Hvad udvekslede man og hvorfor? Hvor langt rakte globaliseringen dengang? Og deltag i snakken om hvilke omkostninger og goder er der ved globaliseringen dengang såvel som nu.

Om Louise Felding

Louise Felding har lavet ph.d. om køn, identitet og mobilitet i den nordiske bronzealder og arbejder til dagligt som museumsinspektør ved Vejle Museerne.

Om gåturen

Undervejs i KlimaX Festivalen afholder Køge Museum en række gåture, hvor vi snakker om sammenhængen mellem kulturarv og klimabevidsthed. Med på gåturene har vi inviteret eksperter til at dele deres viden om et emne, der spejler nutiden og fremtiden i fortiden. Gåturene er tænkt som et uformelt mødested mellem ekspert og deltagere, hvorfra ny viden og erkendelser kan opstå.

Mere information om KlimaX Festivalen: https://www.klimaxfestival.dk/

Praktisk info

Dato og tid: 16. september kl 16 (kom gerne lidt før)
Sted: Køge Museums telt på KlimaX-festivalen, Ølsemaglevej 62a, 4600 Køge
Gåturens længde: 2-4 km
Varighed: ca. 1 time

Velkommen til vikingernes verden på Køge Museum

Velkommen til Vølver, Guld og Guder.

Glæd dig til at tage med på en rejse til vikingetidens myter,
mysterier og mytologi, når vi slår dørene op til en verden af
forskning, debat og tolkninger.

Se flere arrangementer

Er du klar til flere spændende talks, debatter og samtaler om vikingetiden?

Bliv klogere på Vølverne

Hvordan udspillede livet sig for tusind år siden? Rigtig meget efterlader næsten ingen spor – skikke, traditioner, tanker, tro, vaner. Derfor er hvert fund blot en lille brik i et meget stort puslespil, der nok aldrig kan samles fuldstændigt. Det kræver fortolkninger og forestillinger at gendanne de manglende brikker, og arkæologerne kan være rygende uenige om, hvordan en brik skal se ud, eller om den skal vende den ene eller den anden vej.