Material world

Material world - craft - Glass & Ceramics, graduation exhibitions 2018 - Kadk Bornholm

DesignMuseum Næstved i Boderne, Sct. Peders Kirkeplads 8, 4700 Næstved d. 19/9-26/10

Det Kongelige Danske Kunstakademis Designskole Bornholm: Craft – Glass and Ceramics, har i slutningen af Juni 2018 sendt 11 nye designbachelorer i keramik og glas ud i verden. De 11 designere er fra Danmark, Island og Australien.
 

I udstillingen ’Material World’, som kan ses på DesignMuseum Næstved, viser de kulminationen af tre års udforskning i materialernes verden, hvor eleverne har arbejdet med forskellige indgange til håndværksteknikker og design.

De 11 projektarbejder er et eksempel på noget af den bredde, som den materialenære tilgang i arbejdet med formgivning og design kan føre til. Alle projekterne fører materialet og håndværket videre ind en samtidig kontekst, i funktionel eller en mere kunstnerisk retning.

Permanente udstillinger:

Danmarks største samling af glas fra Holmegaard Glasværk

Museum Sydøstdanmarks glassamling på op mod 40.000 glas omfatter prøver på alle de mange glas, som glasværket satte i produktion gennem årene. Det var både anonyme emballageglas, glasserier der senere kom i produktion og blev kendte og elskede i den danske husholdning, men også prøver på kunstglas, bestilt af kongehuset og andre danske institutioner.