Månedens særomvisning: Døtre og malerdamer

Hør historien om Kählers kvinder. Koner, døtre, søstre - og malerdamer, når museumsinspektør, Berit Christensen, tager os med på en tidsrejse og kaster lys på kvindernes del af karemikhistorien.

Dato: 30. november 2024

Tid: 11:00 - 12:00

Sted: Holmegaard Værk

Pris: 50 kr. + alm. museumsentré

Månedens særomvisning 

Tag på en historisk god rejse hver måned, når museets dygtige fageksperter tager dig på omvisning tilbage i historien. Fra kunstnere der udstiller, over livet i glasbyen, mosens magi og en helt særlig tur efter mørkets frembrud - og meget mere.

Døtre og malerdamer
Til denne særomvisning sætter museumsinspektør, Berit Christensen, fokus på historien om Kählers kvinder. Fra koner, døtre og søstre - til malerdamer.

Praktisk info

Adresse: Holmegaard Værk, Glasværksvej 55, 4684 Holmegaard
Mødested: Foran sofaen i foyeren
Dato: 30. november 2024
Tidspunkt: 11.00 - 12.00
Pris: 50 kr. + alm. museumsentré

Museumsentréen kan anvendes hele dagen på Holmegaard Værk inden for museets almindelige åbningstid.

Der er et begrænset antal pladser til omvisningen. Eventuelt overskydende billetter sælges i døren på arrangementsdagen. Vi kan ikke garantere, at der er billetter i overskud, når du ankommer. Derfor anbefaler vi, at du køber dine billetter i forsalg, så du er sikker på, at du ikke møder op forgæves.

"Historien bliver fuldstændig nærværende, når museets fantastiske eksperter vikler dig ind i deres magiske fortæller-univers"

- Leder af Marketing og Kommunikation, Kristoffer Rosner Rydahl

Program

17.02.2024: Mosens magi
Kun et stenkast fra Holmegaard Værk ligger Holmegaard Mose. Her er der gennem tiden gjort et utal af interessante arkæologiske fund. Kom med en tur i tidsmaskinen, når Kulturarvschef på Museum Sydøstdanmark, Kristoffer Buck Pedersen, drager til mosen og fortæller om dens magi.

16.03.2024: Herman A. Kähler og kunstnerne
Kom og hør om de store, skæve, skønne og excentriske personligheder, som var med til at gøre Kählers keramiske fabrik i Næstved verdensberømt. Hør museumsformidler, Berit Christensen, folde Kählers succes ud med de mange spændende samarbejder med nogle af Danmarks største kunstnere, som hver især satte netop deres præg på fabrikken - særligt i den tidlige periode, hvor Kähler blev til noget helt særligt.

13.04.2024: Tæt på målet - mere end 10 års glasregistrering
Kom med ind i "maskinrummet" i glasregistreringen og hør om det store arbejde, som frivillige og museumsinspektører på museet gennem næsten 12 år har udført i forbindelse med at registrere prøvesamlingen fra Holmegaard Glasværk og tilhørende glasværker sammen med museumsinspektør, Elisabeth Holm Nielsen.

Hør om om historien bag glassamlingen, hvordan genstandene bliver registreret og se spændende eksempler på de mange forskellige typer af glas, som er i museets glassamling på næsten 38.000 genstande.

25.05.2025: Et glasbarns fortællinger
Tag på en rejse tilbage til en svunden tid i erindringernes paradis, når glasbarn, Yvonne Christensen, tager dig på tur i den gamle glasby, hvor hun voksede op som barn. Her vil du høre om livet som glasbarn, de gamle huse og få forunderlige anekdoter fra et liv med glasset som nabo.

08.06.2024: Kongelige glas
Til denne omvisning kommer du helt tæt glassene som kongefamilien har modtaget igennem tiden, når vi sammen med museumsinspektør, Joachim Allouche, stiller skarpt på de kongelige glas.

13.07.2024: Design til husholdningen
Du kender måske bedst Holmegaard fra de ikoniske designs som provenceskålen og klukflasken. Men til denne omvisninger kommer du helt tæt på nogle af hverdagens helte, når vi sammen med museumsformidler, Henrik Mors, stiller skarpt på design til husholdningen.

24.08.2024: Mosens fortællinger
Kom med på en gåtur i Holmegaard Mose sammen med museumsinspektør, Elisabeth Holm Nielsen, og hør fortællinger fra dele af mosens historie, myter om moser, vand og væsner. Vi vil på turen også høre om menneskers liv i sameksistens med mosen, hvordan den er blevet brugt og udnyttet før og nu.

21.09.2024: Det forladte Holmegaard
Oplev hvordan hemmelighederne og de skjulte historier lurer i skyggerne, når museumsinspektør, Joachim Allouche, tager dig med på en enestående omvisning rundt i de ukendte dele af museet, der ikke tåler dagens lys. Undervejs vil du blandt andet træde ned i en tidslomme, der har stået stille i årevis, på turen gennem de lokaler, hvor de gamle glasbyboere havde deres dagligdag. Rygtet siger, at der stadig er glasarbejdere, som går igen under ovnens tunge konstruktion.

26.10.2024: Gys og gru
Kom med på en aftenrundvisning på Holmegaard Værk og hør fortællingerne om de  uforklarlige og uhyggelige ting, der finder sted, når mørket falder på. Undervejs besøger vi museets kolde værksted og mørke kælder. Vi tager på tur i de store mørke udstillinger i skumringstimen, og vi dykker ned i de mange skumle historier fra en svunden tid på Holmegaard Værk.

30.11.2024: Døtre og malerdamer
Kom til månedens særomvisning, hvor vi sætter fokus på historien om Kählers kvinder. Koner, døtre, søstre - og malerdamer. Kom og hør om kvinderne, som også var en del af historien om Kählers Keramiske Fabrik, når museumsinspektør, Berit Christensen, tager os med på en tidsrejse og kaster lys på kvindernes historie.

Køb et årskort og spar entréen

Med et årskort til Museum Sydøstdanmark koster det kun 50 kr. at deltage i vores særomvisninger - du sparer altså den almindelige entrébillet. Årskortet giver desuden ubegrænset adgang til alle vores museer, rabat i butik, restaurant, café og meget mere.

Flere magiske oplevelser på museet

Er du klar til flere mindeværdige oplevelser i museets magiske rammer? Så tag et kig i vores aktuelle kalender.

Frokost på Restaurant Holmegaard

Er du sulten efter mere? Så planlæg frokosten på Restaurant Holmegaard og få endnu en sanselig oplevelse. Her byder vi hele familien på frokost i en verden af smørrebrødsretter.