Byvandring

BYVANDRING I NÆSTVED

Hvor end man vender sig hen har fortiden og historien til forskellige tider sat sine præg på den verden vi lever i og her er Næstved ingen undtagelse. 

Walk n'talk: på sporet af Kähler keramikken i Næstved by

Også design, arkitektur og kunsthåndværk præger Næstveds byrum. På en byvandring med dette tema anskues og fremhæves de bygninger i Næstved, der markerer sig i arkitektur- og designhistorien på fineste vis, og det vil fremgå at Kählers keramiske værksted ikke alene står bag brugsting som kander og vaser, men i høj grad også har været med til at sætte præg på flere bygningers facader.

Historisk byvandring i Næstved by 

På turen gennem Næstveds gader møder vi Næstveds og sommetider Danmarks historie. Købmænd, munke, håndværkere, soldater og fattige - alle har de sat sig spor i vores by. Nogle kender vi ved navn, andre giver sig til kende gennem overleverede kilder. Undervejs springer vi rundt i historien, så det er med at have tungen lige i munden. Lige der, hvor vi står, gemmer sig en historie fra middelalderen, og næste stop handler måske om, da jernbanen kom til byen. Det hele er krydret med sjove finurligheder og anekdoter fra dengang, mormor var dreng.

Tag med en af vores dygtige formidlere byvandring tur i Næstveds gader - vi kan skræddersy turen til lige præcis jeres ønsker, interesser og behov.  

Kontakt Mette Nissen på mn@museerne.dk, hvis I er en gruppe, der har interesse for at høre mere om mulighederne og priser for den private byvandringer.