MAGT

Tag med til magtens centrum i udstillingen 'MAGT'

Dyk ned i magtens intrigante verden og oplev Vordingborgs middelalderlige storhed i udstillingen 'MAGT' på Danmarks Borgcenter.

I udstillingen kan du glæde dig til at blive klogere på den magt, der altid knytter sig til en borg. Fra konger til dronninger, kirker, våben, smykker og meget mere.

Det var her kongefamilien opholdte sig. Her der blev planlagt togter fra. Og her man indgik historiske aftaler med magtfulde allierede.

I middelalderen var Vordingborg centrum for magt, og det var her at nogle af danmarkshistoriens mest betydningsfulde konger og dronninger regerede.

Praktisk info

Udstillingsperiode:

23. marts - 20. oktober
Sted: Danmarks Borgcenter
Adresse: Slotsruinen 1, 4760 Vordingborg

Magtfulde genstande

Ved hjælp af vores avancerede audioguide tager vi dig med på en rejse gennem magtens kulisser.

Lyt til fortællingerne om de unikke fund, der giver en direkte forbindelse til livet på borgen i middelalderen. Oplev de spillebrikker, der underholdt soldaterne i ventetiden. Gå på opdagelse blandt våbenrester, der vidner om borgens forsvarsstyrke. Eller betragt de smykker der engang prydede betydningsfulde mænd og kvinder.

Magtfulde dronninger på borgen

Vordingborg er måske bedst kendt som kongernes by, men i en række stærke historier fortæller Danmarks Borgcenter for første gang nogensinde hele historien om dronningernes rolle i spillet om borgen og magten.

De fleste kender historien om Margrete 1., og måske har du endda set de smukke kalkmalerier og malede portrætter af middelalderens dronninger. Men hvem var de egentlig, og hvilken magt havde de?

Med udstillingen sætter Danmarks Borgcenter spot på den store indflydelse, som dronningerne rent faktisk havde. De var nemlig ikke kun pænt vedhæng til kongen. De tog også beslutninger, der kunne få blodige konsekvenser.

Glæd dig til at møde dronningerne Margrete 1., Bengerd, Dagmar, Margrete Sprænghest og Sofia af Minsk m.fl., der alle havde deres gang på borgen i Vordingborg, gennem en række stærke portrætter, iscenesat af Jim Lyngvild, med inspiration hentet fra museets arkæologiske og historiske viden, Saxos beskrivelser, andre krøniker samt motiver og afbildninger fra middelalderen.