Kulturregions-forløb: Gipsfriser

natur og tekstur

Kulturregion Storstrøm: Gipsfriser

Sted: Holmegaard Værk

Pris: Gratis forløb i faget Håndværk og Design for folkeskoler i Kulturregion Storstrøm inkl. transportrefusion

Varighed: 4 timer

Et tilbud KUN til folkeskoler i Kulturregionens seks kommuner:
Næstved, Guldborgsund, Stevns, Lolland, Vordingborg og Faxe.

Forløbene er gratis for de tilmeldte klasser (efter først til mølle-princippet) med mulighed for at søge kompensation til transportsudgiften.

Der er mulighed for at tilmelde 2 klasser samtidigt, dog under forudsætning af, at der følger lærere med til begge klasser.

 

Indhold 

Holmegaard Værks keramiske samling er fuld af naturdetaljer, som fortæller historier om den verden, vi omgiver os med. Der er smukke blomster, krogede grene og meget mere. 

I forløbet stiller vi skarpt på værkernes teksturer, hvor vi skal lære at se med fingrene frem for øjnene. Vi inddrager naturens formsprog, og eleverne lærer at arbejde med naturens mange udtryk ud fra form, fornemmelse og følelse.

Fokus ligger på den taktile oplevelse og forståelse af det rumlige billede - eleverne skaber egne kompositioner i ler og gips. Hver elev laver et frisestykke i værkstedet. Rammen for forløbet er arbejdet med relief; det tredimensionelle billede.

Forløbet tilpasses aldersgruppen; alt efter aldersgruppe skrues der på sværhedsgraden og arbejdet med billedkomposition.

Læs mere om forløbet her: Brochure 2024 - Tilbud om designforløb

 

Praktisk information

Eleverne er aktive i værkstedet, hvor vi blander gips og arbejder med ler. De skal derfor have praktisk tøj på, der gerne må udsættes for værkstedsaktiviteter.

Forløbet indeholder en tur ud i mosen til indsamling af plantemateriale - påtænk derfor udendørs-påklædning.

Der er under forløbet en pause, hvor gipsen skal tørre - denne bruges på oprydning og madpakkepause.

Elevernes værker skal fragtes tilbage til skolen, medbring selv kasser eller lignende - værkerne er skrøbelige i 48 timer før gennemhærdning.

Det er et aktivt forløb med værksproduktion for eleverne, derfor forventes det, at lærerne hjælper til med afvikling af det praktiske.

Har du elever med særlige behov eller udfordringer, og er du i tvivl, om de kan deltage i forløbet? Husk at fortælle os om det, når du booker. Vi ønsker at være museum for alle.

 

Booking

Skriv til cbo@museerne.dk.

Oplys, hvem I er, hvilket forløb I ønsker, samt hvilken dato og hvilket tidspunkt I ønsker.

Vi vil hurtigst muligt svare på din henvendelse.

Du modtager herefter en mail, hvor vi beder om nogle oplysninger

Har du elever med særlige behov eller udfordringer, og er du i tvivl, om de kan deltage i forløbet? Husk at fortælle os om det, når du booker. Vi ønsker at være museum for alle.

Oplys ved booking, om det er via Kulturregionsaftalen, I deltager.