Kulturregions-forløb: Glasdesign

materiale, form og funktion

Kulturregion Storstrøm: Glasdesign

Sted: Holmegaard Værk

Pris: Gratis forløb i faget Håndværk og Design for folkeskoler i Kulturregion Storstrøm inkl. transportrefusion

Varighed: 4 timer

Et tilbud KUN til folkeskoler i Kulturregionens seks kommuner:
Næstved, Guldborgsund, Stevns, Lolland, Vordingborg og Faxe.

Forløbene er gratis for de tilmeldte klasser (efter først til mølle-princippet) med mulighed for at søge kompensation til transportsudgiften.

Der er mulighed for at tilmelde 2 klasser samtidigt, dog under forudsætning af, at der følger lærere med til begge klasser.

 

Indhold
På Holmegaard Værk er sanserne i fokus. Vi dykker sammen ned i glassets verden gennem aktiviteter, der udfordrer både intellekt, sanser og kreativitet for at få en bedre forståelse af, hvad glas er for en størrelse.
I vores kreative værksted skal vi lege og eksperimentere med glasset på forskellig vis og bruge vores viden til at opleve museets udstilling med nye øjne.


Vi skal lære om glassets muligheder og egenskaber: Vi oplever det flydende glas i museets glaspusteri, lærer mere om alle de steder, hvor glasset gemmer sig i vores hver-dag, og i vores kreative værksted skal I selv prøve kræfter med at få tynde glastråde til at gå fra fast til flydende form. I skal desuden lære om glasdekoration, og hver elev laver et sandblæst glas, de får med sig hjem med smukke motiver fra Holmegaards historiske samling eller livet i mosen - her lægger vi et lag af ægte designudvikling på, der skal nemlig dekoreres, så glasemnet passer til en udvalgt 'kunde'. Holmegaard Værk er stedet for dansk brugsglas, hvor designerne havde forbrugeren i fokus. Og det er netop ordet 'brug', vi zoomer ind på, når vi arbejder med begrebet 'Persona'. Som designere udvikler eleverne produkter til forbrugeren ved hjælp af idégenereringsværktøjer og kreative øvelser. Glasemnerne dekoreres ved brug af sandblæsnings- og graveringsteknikker.


Forløbet tilpasses aldersgruppen.

 

Læs mere om forløbet her: Brochure 2024 - Tilbud om designforløb

 

Praktisk information
Eleverne er aktive i værkstedet, hvor vi arbejder med sandblæsning af glas og manipulation af glastråde over fyrfadslys. De skal derfor have praktisk tøj på, der gerne må udsættes for lette værkstedsaktiviteter.
I forløbet er indlagt en pause til frokost for eleverne.


Eleverne producerer under forløbet hver et glasprodukt med sandblæsning/gravering, der skal fragtes tilbage til skolen. Medbring selv kasser til dette, eller informer eleverne om, at de selv skal fragte deres design.

Har du elever med særlige behov eller udfordringer, og er du i tvivl, om de kan deltage i forløbet? Husk at fortælle os om det, når du booker. Vi ønsker at være museum for alle.

 

Booking

Skriv til cbo@museerne.dk.

Oplys, hvem I er, hvilket forløb I ønsker, samt hvilken dato og hvilket tidspunkt I ønsker.

Vi vil hurtigst muligt svare på din henvendelse.

Du modtager herefter en mail, hvor vi beder om nogle oplysninger

Har du elever med særlige behov eller udfordringer, og er du i tvivl, om de kan deltage i forløbet? Husk at fortælle os om det, når du booker. Vi ønsker at være museum for alle.

Oplys ved booking, om det er via Kulturregionsaftalen, I deltager.