Fællesspisning og fortællinger: Kylling og stenaldermad

Lad dine sanser forføre af magiske fortællinger fra en svunden tid til til en bouqet af velduftende retter lavet af Restaurant Holmegaard, når Holmegaard Værk inviterer til fællesspisning og fortællinger 1. torsdag i hver måned.

Dato: 07. marts 2024

Tid: 16:00 - 19:00

Sted: Holmegaard Værk

Pris: 155 kr.

Hvad er bedre end gode fortællinger og hyggeligt samvær i smuk symbiose med et velsmagende måltid mad? Ikke meget, hvis vi selv skal sige det.

Derfor inviterer Holmegaard Værk hver første torsdag i måneden til folkekøkken, fællesspisning og fortællinger.

Her disker Restaurant Holmegaard op med en omgang lækker husmandskost specielt lavet til dagens anledning og til en meget favorabel pris. Husmandskosten varierer fra gang til gang, og kan være alt fra stegt flæsk med kartofler og persillesovs til brændende kærlighed eller en omgang brandvarm gullasch - alt sammen lavet fra bunden og tilsmagt med kærlighed.

I løbet af aftenen byder vi desuden på en fortælling fra en af museets fageksperter, der tager et udvalgt emne med i posen og lader de historiske minder strømme frit.

Program og husmandskost kan ses længere nede på siden.

Praktisk info

Adresse: Restaurant Holmegaard, Glasværksvej 54, 4684 Holmegaard
Dato og tid: 01.02 // 07.03 // 04.04 // 02.05 // 05.09 // 03.10 // 07.11 - alle dage kl. 16.00-19.00
Pris online i forsalg: 155 kr.

16.00-17.00: Tjek ind og køb af drikkevarer
17.00: Maden serveres
17.00-19.00: Spisning inkl. sluttelig historiefortælling
19.00: Tak for i dag

Drikkevarer tilkøbes separat på aftenen.

Pladser sker efter først-til-mølle-princippet. Vi forsøger at tage hensyn til, at I sidder sammen med dem, I ankommer med.

"Det er dejligt med den her mulighed for at møde nogle andre af de lokale"

- Gæster ved første udgave af 'Fortællinger og Fællesspisning', P.E. & S.K.N.

 

Program

01.02: Frikadeller og en på lampen
Kom til fællespisning og fortællinger, når Restaurant Holmegaard serverer frikadeller med asier, hvide kartofler og stuvede grønsager, og Museumsinspektør, Elisabeth Holm Nielsen, fortæller om nogle af de mange spændende, lysende produktioner, der har været sat i værk på Holmegaard i tidens løb. Fra lamper til lysestager og meget mere.

07.03: Kylling og stenaldermad
Lad dine sanser forføre til velsmagende kylling med kartofler, rabarberkompot, agurkesalat og skysauce - som køkkenchefen på Restaurant Holmegaard laver den - mens Kulturarvschef, Kristoffer Buck Pedersen, fortæller om stenaldermenneskets madvaner.

04.04: Hakkebøffer og det forladte Holmegaard
Da Holmegaard Glasværk - og senere Holmegaard Outlet - går konkurs, låses porten og dørene. Og bortset fra nogle indbrud og en række ureglementerede rave-parties, er værket forladt de næste mange år. Hør historien om, hvordan værket så ud, da Museum Sydøstdanmark atter låste dørene op til det gamle glasværk, når Arkæolog, Anna S. Beck, tager os med til det forladte Holmegaard, alt imens Restaurant Holmegaard serverer en lækker menu bestående af hakkebøf med bløde løg, kartofler, pandesauce og agurksalat.

02.05: Tarteletter og billige glas
Der er god stemning, lune historier og tarteletter på menuen, når vi inviterer til forårets sidste fællesspisning og fortællinger. Restaurant Holmegaard serverer tarteletter med høns i asparges, tomat og persille, alt imens Museumsinspektør, Joachim Allouche, fortæller om billige glas og hvorfor der eksempelvis aldrig blev lavet maskinglas på Holmegaard Glasværk.

05.09: Glaseret skinke og Glaskroen
Ovenpå sommerferien samles vi igen i Restaurant Holmegaards historiske rammer til fællespisning og fortællinger. Menuen står på glaseret skinke med flødekartofler og kålsalat og fortællingerne på ren nostalgi. Hør glasbarn, Yvonne Christensen, fortælle om den ikoniske Glaskro, der i mere end 80 år fungerede som et betydningsfuldt samlingssted for glasbyen og resten af lokalsamfundet.

03.10: Paprikagryde og Grevens drøm om et glasværk
Få stillet sulten efter lokale fortællinger og forkæl dine smagsløg, når vi inviterer til fællesspisning og fortællinger på Restaurant Holmegaard. Her samles vi om bordet i smukke omgivelser til et lækkert måltid med paprikagryde med bacon, pølser, knuste kartfoler og rødbeder, serveret af Restaurant Holmegaard. Nyd måltidet, mens Museumsinspektør, Berit Christensen, fortæller om Grev Christian Dannskiold-Samsøe og hør blandt andet om drømmen om et glasværk og opstarten på Holmegaard.

07.11: Flæskesteg og julens glas
Julestemningen sænker sig over Holmegaard Værk, når vi - traditionen tro - samles om et klassisk julemåltid akkompagneret af sprøde historier, når Restaurant Holmegaard serverer flæskesteg med brune, hvide og franske kartofler, hjemmesyltet rødkål og flæskestegssovs, alt imens Museumsinspektør, Joachim Allouche, fortæller om julens glas. Hør blandt andet om nogle af Holmegaards produktioner af julepynt og julegaver. Fra en helt særlig snapse-julekalender til far, til julekugler og fusk i pauserne, hvor der blev blæst alt fra sutter til fugle og kander i alskens afskygninger.

Velkommen til Holmegaard Værk

Oplev levende glaspustere, 42.000 stykker glas, 6.000 stykker Kähler-keramik, glaskunst i verdensklasse og internationale særudstillinger.

Flere magiske oplevelser på museet

Er du klar til flere mindeværdige oplevelser i museets magiske rammer? Så tag et kig i vores aktuelle kalender.

Frokost på Restaurant Holmegaard

Er du sulten efter mere? Så planlæg frokosten på Restaurant Holmegaard og få endnu en sanselig oplevelse. Her byder vi hele familien på frokost i en verden af smørrebrødsretter.