Forskningens Døgn: Hvad sker der i musikkens møde med kunstig intelligens?

Torsdag den 25. april sætter vi fokus på, hvad der sker i musikkens møde med kunstig intelligens. Det udforsker vi sammen med forskere, musikere og kunstnere i et inspirerende, tætpakket program.

Dato: 25. april 2024

Tid: 15:30 - 17:00

Sted: Holmegaard Værk

Pris: Gratis adgang (tilmelding dog nødvendig)

Hvad sker der i musikkens møde med kunstig intelligens?

Torsdag den 25. april sætter vi fokus på, hvad der sker i musikkens møde med kunstig intelligens. Det udforsker vi sammen med forskere, musikere og kunstnere i et inspirerende, tætpakket program.

Forfatter og tv-vært Christian Have guider gennem programmet, hvor du bl.a. kan: 

  • opleve forsker og ekspert i kunstig intelligens Anders Søgaard. Anders Søgaard fortæller, hvad der er de reelle udfordringer og farer ved at lade maskiner fortælle vores historier. Og fortæller, hvad der er teknologiens begrænsninger, og hvordan der stadig i fremtiden kan være plads til mennesket i noget af det, der er allermest særegent for mennesker: Kunsten

  • høre Danmarks Underholdningsorkester og Pernille Rosendahl i duet med AI

  • blive klogere på det filosofiske og praktiske skel mellem AI og mennesket, når Christian Have bl.a. taler med forsker Sille Obelitz Søe

  • opleve kunstner Cecilie Waagner Falkenstrøms opførelse af et interaktivt AI-kunsteksperiment
     

Arrangementet foregår fra kl. 15.30-17.00 hos Holmegaard Værk.

Alle er velkomne, og det er gratis at deltage (tilmelding er dog nødvendig)

Eventen arrangeres af Uddannelses- og Forskningsministeriet i samarbejde med HAVE Kommunikation & PR. Det er en del af videnskabsfestivalen Forskningens Døgn, der foregår i hele landet. Se programmet på forsk.dk

Praktisk info

Adresse: Holmegaard Værk, Glasværksvej 55, 4684 Holmegaard, Fensmark
Sted: Foredragssalen (1. sal, elevator tilgængelig)
Dato og tid: 25. april 2024, klokken 15.30 - 17.00 (kom minimum 10 minutter før)
Billetpris: 0 kr. (tilmelding dog nødvendig)

Prisen inkluderer adgang til arrangementet. Parkering og eventuel adgang til udstillingerne på Holmegaard Værk tilkøbes særskilt ved ankomst.

Kähler samlingen

Fliser, vaser, krukker, brugsgenstande, relieffer, alt hvad man kan lave i ler, blev produceret på pottemageriet, der efterhånden voksede sig større.

På Holmegaard Værk har vi gjort plads til Museum Sydøstdanmarks samling af Kähler-keramik, der rummer flere end 6.000 keramiske genstande og fortsat udvides. Dem får I for første gang lov til at se samlet.

Flere arrangementer

Er du klar til flere magiske oplevelser? Så kig videre i vores aktuelle kalender.

Keramikværksted: Natur og efterår

Særligt for Kähler værkstedet har naturen altid været en stor kilde til inspiration. Lær på denne workshop at bruge den keramiske kunstneriske arv og fortolke det i nutidens lys, når du lærer om bladtryk på keramik.