Kyndelmisse

Oplev Køge Museum, som du aldrig har oplevet det før, når vi slukker udstillingsbelysningen, mørklægger museet og lyssætter det hele på ny.

Dato: 04. februar 2022

Tid: 16:00 - 22:00

Sted: Køge Museum

Pris: Gratis

Kom forbi Køge Museum og Køge Arkiverne, når vi i anledning af Kyndelmissen, fejrer at lyset vender tilbage og dagene igen er længere end nætterne.

På aftenen kaster vi nyt lys over museumsoplevelsen, når vi slukker udstillingsbelysningen, mørklægger museet og lyssætter det hele på ny. Her - genoplyst i skæret af farvede lamper og smukke lysiscenesættelser - kan du opleve historien på en helt ny måde, som du helt sikkert aldrig har oplevet det før.

Undervejs vil du blive taget på en ridsrejse gennem lysets historie - fra stjernehimlen og bålet som lyskilder til olielamper og ikke mindst historien om Danmarks første elværk, der ligger lige her i Køge.

Du vil også kunne høre historierne om, hvordan lyset kom til verden ifølge den nordiske mytologi og biblen samt se billeder og få fortællingen om, hvordan Odin, Vilje og Ve skabte verden og satte solen på himlen.

For de mindste vil der desuden være lanternejagt i museumshaven, mens der for de lidt ældre vil være lysbilleder fra en svunden tid i Køge Arkiverne.

Alle aktiviteter er gratis at deltage i, og det er ikke nødvendigt med forudgående tilmelding eller pladsreservation. Der kan dog være ventetid til lysbilledefremvisning.

Der vil ikke være adgang til Køge Museums aktuelle særudstilling "Vølver, Guld og Guder" på aftenen.

10% rabat på entrébilletten til Vølver, Guld og Guder

Helt eksklusivt kan du få 10% rabat på entrébilletten til Vølver, Guld og Guder, hvis du køber denne på Kyndelmisse-aftenen. Billetten kan ikke anvendes til Kyndelmissen, men giver mulighed for at komme igen en anden dag.

Program

OPLEV MUSEET I ET NYT LYS

Tag forbi Køge Museum og Køge Arkiverne, når udstillingen mørklægges og lyssættes på ny. Her – genoplyst i skæret af farvede lamper – vil du opleve museet i et helt nyt lys.

Aldersgruppe: Alle
Sted: Køge Museum, Gaver fra fortiden
Pris: Gratis
Tidspunkt: 16.00-22.00

Tilmelding ikke nødvendig

 

TIDENS LYS

Tag på en tidsrejse gennem lysets historie; fra stjernehimlen og bålet som lyskilder til olielamper og ikke mindst historien om Danmarks første elværk, der ligger lige her i Køge.

Aldersgruppe: Alle
Sted: Køge Museum, Gaver fra fortiden
Pris: Gratis
Tidspunkt: 16.00-22.00

Tilmelding ikke nødvendig

 

LYSENDE FORTÆLLINGER

Hør om, hvordan lyset kom til verden ifølge den nordiske mytologi og biblen. Her vil du kunne se billeder og få fortællingen om, hvordan Odin, Vilje og Ve skabte verden og satte solen på.

Aldersgruppe: Alle
Sted: Køge Museum, introduktionsrum ved siden af toilettet
Pris: Gratis
Tidspunkt: 17.00, 18.00, 19.00, 20.00 og 21.00 (alle fortællinger varer cirka 15 minutter)

Tilmelding ikke nødvendig (først-til-mølle)

 

LYSJAGT FOR BØRN OG BARNLIGE SJÆLE

Tag på lysjagt i museumshaven. Find lanternerne i mørket og se om du kan finde det skjulte budskab. Der vil være en lille præmie til de første 150 lyshelte, der gennemfører skattejagten.

Aldersgruppe: Alle
Sted: Køge Museum, museumsgården
Pris: Gratis
Tidspunkt: 16.00 - 21.00

Tilmelding ikke nødvendig. Hent dit svar-ark i museumsbutikken.

 

LYSBILLEDER FRA EN SVUNDEN TID

Sæt dig godt til rette og nyd synet af en svunden tid, når Køge Arkiverne viser lysbilleder fra Køges historie gennem tiden.

Aldersgruppe: Voksne (+børn)
Sted: Køge Arkiv
Pris: Gratis
Tidspunkt: 16.00-22.00

Tilmelding ikke nødvendig. Der er dog begrænset antal pladser pr. fremvisning. Der kan derfor være ventetid, når du ankommer.

Vølver, guld og guder

Vi har omdannet Køge Museum til et eksperimenterende rum for debat og vidensdeling. I samarbejde med Jim Lyngvild har vi lavet en udstilling, der fortolker overgangen fra asatro til kristendom.

Vikingedebatter og -samtaler

Deltag i debatten og samtalen, når landets klogeste hoveder inden for vikingetid bydes velkommen på Køge Museum. Vi offentliggør datoerne for debataftenerne på vores hjemmeside inden længe, sammen med en lang række af flere spændende kulturtilbud.

Årskort - en historisk god gave

Giv dig selv eller en du holder af en gave af historiske dimensioner med et årskort fra Museum Sydøstdanmark.