Kreative værksteder

Vi tænder atter op i glasovnene på Holmegaard. I Glasværkstedet kan du se, hvordan glas bliver til. Grundet COVID-19 er det i øjeblikket ikke muligt at blæse dit eget glas, men alle vores andre aktiviteter lever i bedste velgående og er særdeles velegnede til både børn og voksne.

I Glasatelieret kan du være designer for en dag og udsmykke glas med smukke motiver. Du kan prøve at arbejde med skabeloner, som tager udgangspunkt i prøvesamlingens mange motiver og Holmegaard Moses rige dyre- og planteliv, eller skabe helt unikke designs på egen hånd. Vores dygtige værter står klar til at hjælpe med at få materialerne til at makke ret og vise dig de sandblæsnings- og graveringsmaskiner, som også bruges ude i glasindustrien.

I Keramikatelieret kan du lade dig inspirere af Kähler-udstillingernes smukt dekorerede kakler og krukker og selv skabe dine egne designs ved at male på porcelænsemner. Du får også indblik i produktionsteknikker og prægning af overflader med stempelteknik, der binder de kreative aktiviteter sammen med de udstillede værker.

I vores glas- og keramikværksteder arbejder vi i materialer, der gør det muligt at tage tingene med hjem samme dag. Her betaler du direkte til vores værter i værkstederne. Prisen afhænger af, hvad du skal lave.

Åbningstider for Glasværkstedet
Hver dag er der mulighed for opleve vores dygtige glaskunstnere arbejde med glasproduktion ved de varme glasovne. De puster glas alle ugens dage i tidsrummet kl. 10-16:30 - dog med pause kl. 13-14.

Åbningstider for Glas- og Keramikatelieret 
01.09 - 31.03: Lørdag og søndag kl. 11-15:30. I uge 7 og 42 alle dage kl. 11-15:30.

Bemærk: Tidspunkter er vejledende. Der tages forbehold for ændringer.