Kreative værksteder

Kreative værksteder

Vi tænder atter op i glasovnene på Holmegaard. I Glaspusteriet kan du se, hvordan glas bliver til. Grundet COVID-19 er det i øjeblikket ikke muligt at blæse dit eget glas. Alle vores andre aktiviteter lever i bedste velgående. 

I Glasatelieret kan du være designer for en dag og udsmykke glas med smukke motiver. Du kan prøve at arbejde med skabeloner, som tager udgangspunkt i prøvesamlingens mange motiver og Holmegaard Moses rige dyre- og planteliv, eller skabe helt unikke designs på egen hånd. Vores dygtige værter står klar til at hjælpe med at få materialerne til at makke ret og vise dig de sandblæsnings- og graveringsmaskiner, som også bruges ude i glasindustrien.

I Keramikatelieret kan du lade dig inspirere af Kähler-udstillingernes smukt dekorerede kakler og krukker og selv skabe dine egne designs ved at male på porcelænsemner. Du får også indblik i produktionsteknikker og prægning af overflader med stempelteknik, der binder de kreative aktiviteter sammen med de udstillede værker.

I vores glas- og keramikværksteder arbejder vi i materialer, der gør det muligt at tage tingene med hjem samme dag. Her betaler du direkte til vores værter i værkstederne. Prisen afhænger af, hvad du skal lave.