Om Holmegaard Værk

Holmegaard Værk er Danmarks nye hot spot for kunsthåndværk og tradition, hvor vi formidler fortiden som inspiration for fremtiden. I de smukke sydsjællandske omgivelser ved kanten af Holmegaard Mose slår det gamle Holmegaard Glasværk dørene op til en verden af design, håndværk og historie.

I et partnerskab mellem museum, kommune og kulturliv løfter vi den danske designtradition til et niveau, den ikke har været på siden 1950’erne og 1960’erne. Og med fokus på det gode håndværk og det innovative design puster vi til en industri, der siden 2008 har været uddød i Danmark.

Alle sanser sættes i spil, når vi udstiller en af Nordens største og vigtigste glassamlinger på mere end 42.000 stykker glas, fortæller historierne fra både værksteder og tegnestue og giver hænderne lov til at udforske materialerne i vores glas- og keramikværksteder.

Et team af glasmagere i særklasse sørger for røg i skorstenene fra det nye og ultramoderne glasværksted, hvor de i samarbejde med en række gæstekunstnere og -designere blæser ideerne til live.